MuseumJeugdUniversiteit in Eye

Wat zie je als het donker is? Wat maken ze in Dollywood? Dat en nog meer vragen en de antwoorden krijg je te horen op de MuseumJeugdUniversiteit. Na de zomer gaat deze weer van start voor kinderen van 8 t/m 12 jaar in meer dan 40 musea in Nederland en in Noord in Eye. Wetenschappers, museummedewerkers en experts vertellen in een reeks van vier colleges op een laagdrempelige, maar niet minder serieuze manier over spannende, grappige en opmerkelijke onderwerpen die te maken hebben met de museumcollecties.

Tijdens de interactieve colleges kunnen de kinderen naar hartenlust vragen stellen, soms zelfs echte museumstukken aanraken, proefjes doen of zeldzame filmbeelden bekijken!

uni-02

Dollywood? Werp een blik in de wereld van de animatiefilm. Centraal staat de Nederlandse Geesink Studio, die beroemd werd met zijn poppenanimaties (vraag maar eens aan je ouders of ze Loeki de Leeuw kennen! )

Schrijf je snel in!
De collegereeksen van de MuseumJeugdUniversiteit vinden vanaf september eens per maand plaats op zondag. Inschrijven kan nog t/m 18 augustus. Deelnemers schrijven zich in voor vier colleges, inclusief diploma en museumentree op de dag van het college. Dit alles voor een bedrag van slechts €20,-.

Reacties


ilovenoord