Undercurrent alla Chef

Breaking news! Vanaf 1 augustus heeft Noord er een superplek bij. Het veelgeprezen restaurant Chef’s Table vestigt zich voor de rest van de zomer in het fraaie horecapaviljoen Undercurrent. Een toplocatie met de hoofdletter T.

Ooit begon daar het einde van de wereld: ’t doodlopende end van de Papaverweg. Decennia lang bulderden er vuilniswagens op weg naar verbrandingsovens. Grote en kleine schoorstenen aan de horizon. Een plek waar geen mens wilde komen, laat staan verdwijnen – al was de AVI-Noord daar best geschikt voor.

De schoorstenen gingen neer en bijna twintig jaar was het eindstuk van de doodlopende Papaverweg naargeestig niemandsland. Maar deze zomer verhuisde het fraaie drijvende paviljoen Undercurrent er naartoe. Met een vergunning van tien jaar op zak.

1374243014NIphone_maart_april_2013_121

Raymond Kappert van Undercurrent is enorm opgetogen over deze plek op de kop van het westelijke Johan van Hasseltkanaal. “We lagen al een tijdje in Noord, maar dan bij de NDSM achter het Kraanspoor. Dat was een tijdelijke plek, en daarom hebben we er nooit veel ruchtbaarheid aan gegeven,” aldus Kappert, die blij is dat hij In Noord mag blijven. “In Noord gebeurt zo veel, hier willen we zijn! We willen deze plek uniek maken. En we willen ook iets betekenen voor Noord. Voor leveranties en initiatieven zoeken we in principe altijd eerst in Noord. We willen een goede band met Noord, en dus ook iets bijdragen aan dit stadsdeel.”

Tot nu toe was Undercurrent vooral een evenementenlocatie waar hippe bedrijven hun feestjes vierden. Maar deze plek schreeuwt daarnaast om een publieksgerichte invulling, vindt Kappert. “We hebben hier al Vintage per Kilo gehad. Jazz op het IJ komt wat mij betreft vast op de agenda. Maar een restaurant op deze plek is natuurlijk ook geweldig.”

En toen ging Kappert dus maar eens goed om zich heen kijken in Noord. Hij ontmoette Jeffrey Verwey van het Noordse toprestaurant Chef’s Table. De een had de topkeuken zonder terras, de ander had de toplocatie zonder keuken… Typisch gevalletje 1 + 1= 3.

Kappert: “Ja, te mooi om waar te zijn. We hebben ontzettend veel gesproken met elkaar, en het bleek goed te klikken. Belangrijk, want we gaan serieus met elkaar in zee. Chef verhuist zijn interieur naar hier. Voor het terras huren we een ontwerper in. Het is dan wel een pop-up-restaurant, maar wel met de intentie om het volgend jaar van april tot en met september te doen. En misschien nog wel meer.”

De nieuwe hotspot is er van 1 augustus tot 1 oktober; elke dag open vanaf 11.00 ’s ochtend tot één uur ’s nachts. Ze serveren lunch en diner, maar je kan ook alleen een kop koffie drinken. Bij de gloednieuwe aanlegsteiger kun je aan het terras een bootje aanleggen. En het nieuwe NDSM-bruggetje (officieuze opening waarschijnlijk 22 juli) ligt zo ongeveer voor de deur. Ook cultureel wil het paviljoen initiatieven ontplooien. Er repeteert al een symfonieorkest, en Kappert is met IDFA in gesprek over een programmering in het kleine bioscoopzaaltje (100 stoelen). Zou zomaar ’ns de tweede bioscoop van Noord kunnen worden!

Let op: speciaal voor Ilovenoord verloten Chefs Table en Undercurrent een gratis diner-voor-twee. Als je dit artikel deelt via de social media maak je kans!

Adres: Papaverweg t/o 54 (kop Johan van Hasseltkanaal)

www.undercurrent.nl

www.chefs-table.nl (reserveringsysteem)

 

Reacties


ilovenoord