Van Noord naar Oost en weer terug, de nieuwe pontverbinding

Pont. Met een T. Niet “het Pontje” noemen. Maar de PONT. Zo onderscheid je volgens Jan Donkers, de import-noorderling van de echte. En een nieuwe pontverbonding komt erbij! Vanaf het geheime strandje met het langste bankje van Amsterdam naar Azartplein en weer terug …. yes! En al is het een proef voor een jaar, wij zijn er blij mee!

De gemeenteraad heeft ingestemd met de ‘Oostveer’ tussen het Azartplein in Oost (Java-eiland) en de Johan van Hasseltweg in Noord.Het verkort de reisduur van veel fietsers en voetgangers en verlicht de druk op overige ponten, dat is het idee. ‘In West is het Houthavenveer al jaren een enorm succes. Oost verdient ook een snelle verbinding met Noord’, aldus initiatiefnemer Fjodor Molenaar van GroenLinks.

… en het verhaal over het langste bankje lees je hieronder:

 

Reacties


ilovenoord