Doe het zelf op het Amsterdam Maker Festival // 7 september

Zelf maken is in! Zelf maken geeft voldoening en een gevoel van onafhankelijkheid. Voor iedereen die plezier heeft in het zelf bedenken en maken van dingen is er het Amsterdam Maker Festival. Op het Amsterdam Maker Festival kun je zien hoe je dingen maakt en kun je zelf ook aan de slag.

Het nieuwe festival start met een voorproefje op zaterdag 7 september bij De Overkant, op het voormalige Storkterrein in Amsterdam-Noord. Volgend jaar vindt de eerste echte editie plaats.

De ‘nieuwe makers’ combineren ambachtelijkheid met nieuwe technieken. Nieuwe makers heb je overal, van culinaire tot technische doe-het-zelvers. Steeds meer mensen (her)ontdekken het plezier van zelf iets te maken. DIY (do-it-yourself) is al een van de grootste categorie├źn op Pinterest. Het festival wil vooral bij jongeren enthousiasme wekken voor het zelf bedenken en maken van dingen.

“Bouw mee aan een kettingreactie-installatie, test lasercutters, 3D-printers en de Ultimaker, kom experimenteren met de windturbine en de knikkerbaan, maak je eigen bootje, doe mee met workshops van chocolademakers, mode- en sieradenontwerpers, leer werken met powertools, werk mee aan een gezamenlijk kunstwerk, proef ijs uit de 3D-printer, bak een visje in de brandweer BBQ en nog veel meer.”

Ben je ook maker en wil je meedoen? Meld je dan aan op de site van het Amsterdam Maker Festival.

Het Amsterdam Maker Festival is een initiatief van Science Center NEMO, iFabrica, De Overkant en SVP Sfeerbeheer.

Zaterdag 7 september 2013, 11:00 – 18:00 uur. De toegang is gratis
Naast de presentaties van de makers zijn er workshops, presentaties, proeverijen, animatie en shows.
Locatie: De Overkant (voormalig Storkterrein)
Kromhouthal, IFabrica en het buitenterrein van De Overkant
Gedempt Hamerkanaal 85, 1021 KP Amsterdam

amsterdammakerfestival.nl
facebook.com/amsterdammakerfestival

Reacties


ilovenoord