Op naar de mooiste straat van 2013

‘Iemand had hier de moed niet opgegeven.’ Met die omschrijving is de bloembak die wijlen meneer Dobbelaar vrij naar Mondriaan beschilderd had zelfs in de vaderlandse literatuur beland. Des te meer reden voor ons buurtbewoners om dit kunstwerk niet verloren te laten gaan. Dus hup naar de bouwmarkt voor wat blikjes verf en een paar kwasten en aan de slag. En omdat we toch bezig waren, hebben we die twee lelijke betonnen paaltjes ook maar meegenomen.

Bloembak schilderen from Wim de Jong on Vimeo.

‘Er was geen bankje, wel een bloembak met Mondriaan-motief die prima dienstdeed. Op de gevel van het huis voor me las ik dat deze straat in 1987 was uitgeroepen tot de mooiste straat van Midden-Noord. De gloriedagen waren dus alweer een tijdje geleden, maar iemand had hier de moed niet opgegeven.’

Uit En een nacht (2013) van Elisabeth Steinz (p. 85)

Reacties


ilovenoord