Voorbereidingen Amsterdam Drawing 2013 in volle gang

De voorbereidingen van Amsterdam Drawing 2013 zijn in volle gang. De unieke kunstbeurs voor werk op papier, die van 19 tot en met 22 september in een tijdelijk paviljoen op de NDSM wordt gehouden, staat in de steigers. De beurswanden worden getimmerd, de affiches zijn klaar en de vlaggen in bestelling.

Met hulp van assistenten Catharina Kousbroek en Joost Coers zetten de initiatiefnemers van de beurs Francis Boeske en Hans Gieles er vaart in. Het kleine team is op elkaar ingespeeld en met de ervaring van de eerste editie vorig jaar loopt alles op rolletjes.

In de scheepsbouwloods van de NDSM worden de beurswanden vooraf gebouwd zodat, zodra het paviljoen staat, in snel tempo de beursruimte kan worden ingericht. Op de 1200 vierkante meter beursvloer worden kabinetten gemaakt waarin de 40 deelnemende galeries het werk van hun kunstenaars tonen.

Schets van een kwadrant van beursvloer van Amsterdam Drawing 2013.

Schets van een kwadrant van beursvloer van Amsterdam Drawing 2013.

Boeske en Gieles maakten de keuze van de deelnemende galeries. Aan de lijst op hun website is te zien dat het de top van de Nederlandse galeries betreft, met 10 internationale galeries. Uit Amsterdam doen onder meer mee de galeries Fons Welters, Onrust, Van Gelder, Paul Andriesse, Slewe en Annet Gelink. Internationaal komen er galeries uit Londen, Keulen, Zürich, Antwerpen en Tokio naar de beurs. De galeries bepalen met welke kunstenaars ze naar de beurs komen.

Wanneer je Amsterdam Drawing volgt op Facebook, krijg je regelmatig updates over de galeries en de kunstenaars die aan de beurs deelnemen.

Save the date! De beurs wordt van 19 tot 22 september gehouden in het paviljoen tussen MTV en de Smederij. Voor openingstijden en toegangsprijs zie amsterdamdrawing.com.

Deelnemende galeries
Galerie Michael Sturm, Art Affairs, Galerie Fons Welters, Martin Van Zomeren, Livingstone Gallery, Cokkie Snoei, Stigter Van Doesburg, Annie Gentils Gallery, Galerie Martin Kudlek, Patrick Heide Contemporary Art, Galerie Maurits Van De Laar, Barbara Seiler Galerie, Gallery Side 2, C&H Art Space, Thomas Rehbein Galerie, Galerie Nouvelles Images, Torch Gallery, Galerie van den Berge, Phoebus | Rotterdam, Witteveen Visual Art Centre, Galerie Jean Brolly, Galerie De Expeditie / Zsa-Zsa Eyck, Willem Baars Projects, Galerie Gabriel Rolt, Slewe Gallery, Galerie Van Gelder, Kers Gallery, Galerie Onrust, Ron Mandos, Annet Gelink Gallery, Gerhard Hofland, Hidde Van Seggelen Gallery, Ron Lang Art, Ornis A. Gallery, Galerie Tatjana Pieters, Galerie Paul Andriesse, Reuten Galerie, Steendrukkerij Amsterdam, Meneer Malasch en Vous Etes Ici.

Lees ook: 40 galeries op Amsterdam Drawing 2013

Reacties


ilovenoord