Amsterdam Drawing 2013 komt!

Nog een paar dagen en de kunstbeurs Amsterdam Drawing 2013 gaat van start. Op de NDSM-werf staat tussen de Smederij en het pand van MTV nu een groot wit paviljoen waar vanaf donderdag 40 galeries kunstwerken op papier tonen en verkopen. Catharina Kousbroek, project manager van Amsterdam Drawing schrijft aan ilovenoord:

En daar staat ie dan: het paviljoen is af. 1200 m2 aan ruimte is in één dag gecreëerd door een ploeg snel werkende mannen, zelfs een dag eerder dan wij hadden verwacht: het is ongelofelijk! Ik liep om 10.50 uur de pont af en er was geen ontkomen aan: gelijk zie je de enorme tent staan. Als een magische witte dame komt zij op je af.

Nu wordt het pas werkelijkheid: Amsterdam Drawing 2013 komt! En wat een sensatie om dan eindelijk in het paviljoen te staan, door een paar kabinetten te lopen en te kunnen bedenken: ‘hier hangen straks werken op papier waar duizenden bezoekers van zullen genieten’. Voel mij nu al trots dat ik voor een tweede keer als projectmanager mag meewerken aan dit bijzonder evenement.

De lange wand tegenover het restaurant, hier komt een verzameling kunstwerken te hangen; erg indrukwekkend.

De lange wand tegenover het restaurant, hier komt een verzameling kunstwerken te hangen; erg indrukwekkend.

Laten we wel wezen: twee galeriehouders (Hans Gieles en Francis Boeske, van galerie VOUS ETES ICI) komen op het idee om een unieke beurs te organiseren en weten deze dan ook te realiseren; het is een heel bijzonder gegeven. Ook dit jaar hebben wij, ditmaal met versterking van Joost Coers, in de kantoorruimte van VOUS ETES ICI weer ontzettend hard gewerkt aan de organisatie van de beurs. Met z’n vieren maken wij lange intensieve uren om onze taken te volbrengen, vaak achter de laptop of aan de telefoon, om alles tot in de puntjes af te krijgen. Perfectie en voldoening is het gevoel wat ik bereikt wil hebben zodra zondag 22 september om 17.00 uur de deuren van het paviljoen zullen sluiten.

Het werken aan deze beurs is niet alleen veel werk maar het is vanwege de sfeer en de persoonlijke aanpak ook echt heel plezierig en vooral leuk. Deze persoonlijke aanpak naar de deelnemers is onze manier van werken. Wij zorgen bijvoorbeeld niet alleen voor koffie en thee voor de galeriehouders maar ook voor een overheerlijke verse taart gemaakt door De Taarten Kamer, ook gevestigd in Noord. Alles naar wens maken voor de galeriehouders is een belangrijk aspect bij het organiseren van deze beurs. Daar weten Francis en Hans natuurlijk als professionele galeriehouders alles van en samenwerking met hen is daarom heel leerzaam. Ik krijg kippenvel als ik denk dat het over een paar dagen al zover is; dat het ons is gelukt om een tweede editie van Amsterdam Drawing neer te zetten en dan twee keer groter als vorig jaar. Ik heb er ongelofelijk veel zin in! Nu nog even de laatste punten op de ‘i’ zetten…

Geschreven door Catharina Kousbroek

Save the date! De beurs wordt van 19 tot 22 september gehouden in het paviljoen tussen MTV en de Smederij. Voor openingstijden en toegangsprijs zie amsterdamdrawing.com.

Lees ook: Voorbereidingen Amsterdam Drawing 2013 in volle gang (30-08-2013)
Lees ook: 40 galeries op Amsterdam Drawing 2013 (09-07-2013)

Reacties


ilovenoord