Banne Bruist Festival 2013 // 29 september

Wie denkt dat alle leuke dingen in Noord zich alleen maar afspelen langs de ij-oevers, op de NDSM Werf of in de Tolhuistuin heeft het mis. In de Banne wordt elk jaar een mega-echt-noords-festival georganiseerd, namelijk Banne Bruist!

Op drie pleinen, verschillende markten en activiteiten is de 16e editie van Banne Bruist een groot festival, waar je zeker eens een keer moet gaan kijken! Het gebied tussen Parlevinker en de Statenjachtstraat biedt dan ruimte aan de traditionele braderie, rommelmarkt en informatiemarkt.

Er zullen verschillende activiteiten zijn, zoals muziekoptredens voor diverse leeftijdsgroepen. Zo zijn er drie pleinen verdeeld over het terrein: het hoofdplein met podium en catering op de parkeerplaats naast het oude winkelcentrum (voorheen de apotheek), het kinderplein met een open-podium en diverse activiteiten bij de Vierwindstrekenschool. Verder is er nog het jongerenplein met open-podium en diverse sport en spelactiviteiten op de Parlevinker. Op de Parlevinker is ook de rommelmarkt die de drie pleinen verbindt.

banne-bruist-02

Rommelmarkt 
Van 12 tot 17 uur kunt u langs de meer dan 100 kramen op de rommelmarkt uw slag slaan. De rommelmarkt met meer dan 100 kramen staat op het Parlevinkerpad en duurt van 12-17 uur.

Hoofdpodium
Het muzikale deel van het buurtfestival wordt om 13.00 uur geopend met een lawaai tocht van de brassband uit de Banne. Daarna start op het hoofdpodium met optredens van verschillende artiesten: Dreamcrash, Marleen, Rob Zoren, Willeke D’Estelle, Ramon Beense en Yes-R. Dennie Christian sluit de dag feestelijk af met een spetterend optreden om 18.30.

Kinderplein
Bij de vier windstreken school is een kinderplein met verschillende kinderactiviteiten en muziek. Een spelletjeskaar a 1,50 u is ter plekke te koop. Verder kun je lachen met Coco Christal, optreden met Kidz DJ, je laten schminken, oudhollandse spelletjes
doen en er is een gezonde traktatie.

Jongerenplein
Op het Parlevinker, bij voorheen buurthuis de Rietwijker, zijn er verschillende jongerenactiviteiten en muziekoptredens. Er staat een bungy-jump, “Sky Swing” (een mega springkussen) en er is een voetbaltoernooi. Op het open-podium zijn er diverse optredens van muzikale buurtgenoten.

  • Banne Bruist vind plaats tussen Parlevinker en de Statenjachtstraat

Reacties


ilovenoord