Buurtbroodjes eten en parkborden schilderen op Burendag // 22 sept

Zaterdag a.s. is het nationale burendag: een jaarlijks terugkerend feest met en door buren. Bij verschillende activiteiten ontmoeten buren elkaar en zetten zij zich in voor meer gezamenlijke koffiemomenten en andere vormen van gezelligheid en interactie.

Uiteraard mag Noord niet ontbreken. Er gaat al maanden voorbereiding aan vooraf. De bewoners van de Latherus-en Nigellebuurt zijn als buurtkunstenaars de wijk ingegaan met als doel een eetbaar kunstwerk te vormen dat symbool staat voor de wijk. Het resultaat van dit alles is het Buurtbroodje. Misschien heb je er al van kunnen proeven op het Noorderparkfestival. Zondag is hij ook weer te krijgen bij de Noorderparkkamer!

  • Het buurtbroodje is typisch Noord, want:
  • het is een no-nonsense broodje, voor gewone mensen
  • het puntbroodje symboliseert de puntdaken en geometrische lijnen in de Latherus- en Nigellebuurt
  • de broodjes worden in rijen gebakken en pas in de winkel los van elkaar gescheurd. Dit staat voor de hechte gemeenschap waar iedereen elkaar kent en toch een zekere afstand houdt
  • Het is een broodje waar je U tegen zegt, een flink, stoer volkoren kadetje
  • …maar toch heel zacht van binnen.

Om het broodje helemaal af te maken is gekozen voor een budgetdecoratie, een logo van meel. De hoofdletter B (als op de kant gekeerd) is een huisje dat lijkt op de bakkerswinkel van Isken in de Latherusstraat. Op de kop lijkt het logo op een gezicht.

Behalve smullen van het buurtbroodje heeft de burendag nog meer te bieden: volkszangers, je nagels decoreren tot een kunstwerk, ponyrijden, buurt speeddaten en genieten van een stoelmassage. Er is een barbecue en er worden workshops aangeboden als ‘plannen maken’ en ‘parkborden schilderen’.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14:00-17:00 Activiteiten van buren
  • 15.00-15.30 Open Podium voor kinderen (inschrijven via Chantal: 06-19902013)
  • 15.30-17.30 Volkszangers uit Noord
  • 17.30-19.00 Karaoke

Zondag 22 september, 14.00 – 19.00 uur

Het Buurtbroodje is ook nu al verkrijgbaar bij Bakkerij Isken voor een bodemprijs van 80 cent! Isken= ilovenoord, want wisten jullie al dat het artikeltje over deze bakkerij het begin inluidde van ilovenoord?

Zie het aller-aller-eerste artikeltje:

 

Reacties


ilovenoord