Crisis brengt Noord in rap en roer

Hoe gaat het met Noord en de Noorderlingen tijdens deze economische crisis? Met welke problemen kampen ze en hoe behoud je de  saamhorigheid in de wijken? Tijd voor een goed gesprek. Of een goede rap!

Op dinsdag 24 september vindt in het stadsdeelkantoor het achtste Stadsgesprek Noord plaats, met als thema ‘Wie betaalt de prijs van de crisis?’ Bedreigt de crisis ook onze sociale vrede? Sprekers zijn niemand minder dan Jan Pronk, oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking, en Maureen van de Pligt, SP-raadslid Amsterdam. Gespreksleider is Hans Krikke van de stichting Samenwonen-Samenleven. Vertegenwoordigers van sociale instellingen in Noord komen met reacties. Het Leefkringhuis, De Vreedzame School, Streetcornerwork en Onze Energie, ze zullen allemaal een duit in het zakje doen. Daarna is er ruimte voor een open gesprek waaraan iedereen kan deelnemen. Duidelijk is dat deze avond te veel pittige ingrediënten bevat om als een flauw soepje genuttigd te worden.

Vanaf 19.30 uur wordt de film Transitie NL, Kiemen van het nieuwe Nederland, vertoond. Het gesprek zelf begint om 20.00 uur. Op deze avond is het overigens niet alleen maar ‘crisis’ wat de klok slaat. Tijdens een vrolijke noot kunnen de voetjes van de vloer met entertainment-rapper Lamyn Belgaroui, vredesambassadeur in Amsterdam-Noord. Hij zette dit voorjaar al de Noorderparkkamer op zijn kop. Wie niet wil meerappen, kan na afloop rustig napraten met een drankje.

Het adres van het Stadsgesprek Noord is het Stadsdeelhuis Noord, Buikslotermeerplein 2000. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Dus rep je naar deze avond!
[Foto boven artikel: stempel-lokaal in Amsterdam Noord, jaren dertig]

 

De Stadsgesprekken worden georganiseerd door de werkgroep Nabije Buren Verre
Vrienden. Verdere informatie via b.bartels@worldonline.nl

Reacties


ilovenoord