Hallo ik ben Lies

Hoi ik ben Lies

Het komende half jaar loop ik stage bij ilovenoord. Ik studeer aan de Reinwardt Academie Amsterdam, waar ik word opgeleid tot erfgoedprofessional. Dat klinkt behoorlijk saai, maar dat is heel leuk. Echt waar.

Als geboren en getogen Amsterdammer ben ik een jaar geleden ‘overgestoken’ naar Noord. Het deed mijn coolness geen goed. Totaal ongegrond. Langzamerhand ben ik verliefd geworden op dit stadsdeel, en probeer mijn vrienden dan ook dagelijks op de pont te krijgen. Ik voel, lees en zie de energie van een plek waar nog zoveel mogelijk is. Weg uit de massaliteit. Vernieuwende kunstinitiatieven, feesten en horeca. Ruimte voor ondernemers, letterlijk en figuurlijk. De bewoners de schoonheid en de mogelijkheden van het stadsdeel laten inzien, een samenhorigheidsgevoel creëren: dat gevoel ademt alles wat er georganiseerd wordt in Noord. Iets wat mij aanspreekt, waar ik graag deel van wil uitmaken en graag aan meehelp. Waar beter te beginnen dan bij ilovenoord?

Ik fiets vaak door Noord en zie gebouwen of plekken waarvan ik vermoed dat ze een bijzonder verhaal móéten hebben, maar waar ik nog niets over weet. Noord is toch een plek met een rijke historie? Ik wil die verhalen over erfgoed in de het stadsdeel toegankelijk maken voor de iedereen die noord ook loved, of zou moeten love’en. Die verhalen, plus mooie foto’s, verzamelen we in een kalender die binnenkort te koop zal zijn in noord – met behulp van een crowdfunding project. Die we ook nog eens feestelijk gaan presenteren. Allemaal vet leuk!

Heb je nog een leuk verhaal over een gebouw, plek, object in Amsterdam-Noord waar ik een leuk stukje over zou moeten schrijven? Graag, laat het me weten! lies@ilovenoord.nl

 

Reacties


ilovenoord