Noorderpark in Beweging

Ultra renster Elsi Annegarn brengt ‘Noorderpark in Beweging’ Ik heb een lekker vermoeid gevoel in mijn benen! Want maandag ochtend trok ik mijn stoute renschoenen aan en deed mee met Noorderpark in Beweging. Ze zijn al een jaar bezig, maar ik zag het pas laatst op FB en dacht: waar wacht ik op?

Ik wilde al langer ‘wat met sport doen’ maar de sportschool trekt me niet zo, ik vind het gewoon lekkerder om buiten te zijn. Natuurlijk kan het ook zonder groep. Vroeger ging ik vanuit huis met man en hond, maar inmiddels is mijn man te snel en mijn hond te langzaam en in een groep heb je iets meer kans dat je het volhoudt.

strekken!

strekken!

Om half tien,  drie keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) verzamelen sportievelingen bij de Roze Tanker (oude tankstation op de Leeuwarderweg) in het Noorderpark. Onder professionele begeleiding van ultrarennster Elsi Annegarn kan je joggen, power walken of gewoon wandelen. “We gaan rustig aan doen vandaag, ik heb net een wedstrijd achter de rug,” roept de kleine maar onvermoeibare Elsi. “Gelukkig,” zucht ik. Ze is momenteel de wereld-titel houdster van de 100 kilometer, ja, je leest het goed, geen typefout, de 100 kilometer! En ze mag de titel nog een jaartje houden want deze uitputtingsslag wordt maar eens in de twee jaar gehouden. Ze geeft toe dat ze geen goed richtingsgevoel heeft, vandaar al die kilometers, denk ik, ze is gewoon steeds verdwaald!

Elsi-Annegarn

Elsi Annegarn

Ondertussen werkt Elsi voor Doras hier in Noord en stimuleert anderen graag te gaan bewegen. Mensen komen om allerlei redenen rennen. Herstellen van een blessure, burnout, om een depressie af te stevenen of gewoon te fitnessen. Hoe dan ook het is gezellig. En Elsi moedigt iedereen aan om mee te doen met evenementen zoals de Dam tot Dam ladies run, Vondelparkloop, Avondvierdaagse.

Al heb je een conditie op niveau nul, dan nog kan je meedoen. Dat betekent niet dat het niets van je vraagt. Ik jogde maandag mee voor de eerste keer. Elsi heeft gelijk in de gaten dat mijn schoenen niet goed zijn, mijn knieën gaan te veel naar binnen. Had ik nooit geweten. Maar geen zorg, zij heeft misschien mijn maat in haar voorraad sportschoenen. Twee sportief geklede Surinaamse meisjes lopen door het park. “Hey, doen jullie ook mee,” roept Elsi. En ja hoor, nog twee erbij. Nu zijn we met 16 man, of eigenlijk 15 vrouwen en een man. Op woensdag middag (16.30) is de groep groter, iets van 30 mensen, mannen en vrouwen. Dan kan je gratis meedoen – maar de training duurt wel wat langer.

Drie keer per week kan je met een strippenkaart (15 euro) van 5 keer meedoen aan de ochtendles. De eerste keer is een gratis proefles. Het is meer dan alleen rennen/power walken/wandelen. Er worden ook oefeningen gedaan. Je kan de oefeningen zelf zwaarder of lichter maken – dus voor ieder wat wils. En aan het eind stretchen. Dan naar huis, douchen en een heerlijk welverdiend kopje koffie!

noorderpark-in-beweging-01

Noorderpark in Beweging 
Wandelen – power walken – joggen

Reacties


ilovenoord