Techno, bier en….beton // 14 september

‘Only work here. No party’. Resoluut wijst de bouwvakker mij terug naar het NDSM. Hoge stalen hekken verhinderen nu nog de doorgang naar de Betoncentrale. Hoewel je het je bijna niet kunt voorstellen komen  over 2 weken toch echt hier 2000 mensen  aan om een dag  te feesten aan de waterkant.

De centrale, 10 minuten fietsen west van NDSM, viert bepaald geen hoogtijdagen. Het terrein is grotendeels afgesloten, er liggen stalen platen en pallets opgestapeld, veel machines staan er stil. De crisistijd heeft er hier goed ingehakt. Maar evenementenorganisator PLAK zag er wel wat in. Dansen op de Coentunnel, uitzicht op het Westelijk havengebied en vrachtschepen die voorbij trekken. Verlaten genoeg voor flinke beats zonder overlast voor de buren.

centrale 5

Festival De Betoncentrale, vorig jaar

Op 14 september is het zo ver! Het festival ‘De Betoncentrale‘ kent 2 stages, waarvan stage 1 gericht is op de wat rauwere techno en house, perfect voor deze plek. Stage 2 wordt verzorgd door de heren van ‘Tomorrow is now Kid’. De broers hebben het label van hun vader, dat vooral succesvol was in de jaren ’90, een doorstart gegeven. Nu richten ze zich op,daar komt ie dan, groove old skool garage house met een acid sausje.

De line up van het hele festival:

◙ Cosmin TRG (RO)

◙ Paul Woolford (UK)

◙ Nicholas LIVE (IT)

◙ Dj TLR

◙ Dj Steaw (FR)

◙ Lazare Hoche (FR)

◙ Malin Genie

◙ Paul Cairo

◙ Alex Salvador

◙ Ferro

◙ Mattikk

◙ Daan Groeneveld

◙ Alex Supertramp

◙ Schmutz

◙ Hellie Berry

◙ MikeyNice

◙ Jordy en Sander Huisman

De laatste kaarten (E21,-) zijn te koop via deze link. Niet te lang meer wachten want met het mooie weer gaan de kaartjes als koude ijsjes over de toonbank!

 

centrale 2

Lekker

En wat vindt de eigenaar van de betoncentrale, het bedrijf Medin? Het festival zal waarschijnlijk niet leiden tot meer bedrijvigheid… maar het is wel een uniek gezicht, zoveel vrolijks bij de fabriek.

feestje

Party time!

Reacties


ilovenoord