Virtuele duik in nieuwe Noorderparkbad

Tijdens het Noorderparkfestival, afgelopen zondag 8 september, konden omwonenden en andere genodigden alvast een virtuele duik nemen in het Noorderparkbad. Theatergroep Wildeman gaf eerst het goede voorbeeld met een spetterende act.

Deze zomer startte de bouw van het Noorderparkbad. Het nieuwe zwembad krijgt een  entree via het Noorderpark en de horeca is straks ook toegankelijk voor de bezoekers van het park. Veel meer dan het huidige zwembad maakt het Noorderparkbad dan ook deel uit van het park. Portefeuillehouder Sport en Ruimtelijke Ordening Kees Diepeveen: “ Het Noorderparkbad wordt een plek voor alle Noorderlingen en overige Amsterdammers, om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.  We zijn er trots op dat we nu, op deze plek, dit mooie zwembad met buitenbaden kunnen bouwen.”

npkbad-wildeman-02

Het Noorderparkbad telt binnen twee 25 meter baden, een doelgroepenbad en een peuterbad. Daarnaast is er vertier voor de jeugd: een glijbaan met eigen opvangbak. Buiten is een 25 meter bad. Voor gezinnen komt er weer een halfdiep bad. Peuters en kleuters spelen ieder apart in een peuterbadje en een iets dieper kleuterbadje en een familieglijbaan met eigen opvangbak.

Het nieuwe Noorderparkbad wordt bijzonder duurzaam en gaat 75% minder energie gebruiken dan het huidige Floraparkbad. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt nadat het is gezuiverd. Het verbruik van water neemt drastisch af: 85% minder dan het waterverbruik nu.

De bouw duurt tot  eind 2014 en vanaf de zomer van 2015 kan er ook weer buiten worden gezwommen.

lees ook:

foto’s: Emiel van Lint

 

Reacties


ilovenoord