Wat gebeurde er in de 2e aflevering van buurtsoap De Wasserette?

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van buurtsoap De Wasserette konden Yfon en Koos een romantisch reisje op hun buik schrijven en zorgde Dries opnieuw voor trammelant. Gelukkig was er Sjef, de beste volkszanger van Noord. En de immer bruizende Jojanneke natuurlijk.

wass-2-Koos-en-Yfon-1

Wat er aan voorafging: vorige week dreigde Koos zijn boekhouder Dries te ontslaan, toen die het nog steeds met zijn Yfon bleek te doen. Hond Tarzan zat in een identiteitscrisis en ook Yfon was behoorlijk sip. Tot Jojanneke ineens opdook, terug uit Amerika.

wass-2-Jojanneke

Deze week staan Yfon en Koos op het punt om samen naar Egypte te gaan, naar Sharm El Sheikh. Lekker romantisch, net als vroeger. Het is ook nogal wat de laatste tijd. De liquidi-dinges-problemen heeft Dries niet kunnen oplossen. Koos heeft hem en de advertenties de deur uitgedaan en de evenementenlocatie gesloten. Hij wil gewoon weer leven van de schone was. Alleen, door de crisis kan geen klant zijn rekening meer betalen.

wass-2-Tarzan-en-Jojanneke

Gelukkig is Jojanneke er weer, de vrolijke avonturier die via een YouTube-filmpje van zichzelf een leuke Amerikaanse muzikant had ontmoet. ‘Ik kom Amerika veroveren!’ had ze bij de douane gejubeld. Maar omdat ze alleen ervaring heeft met wassen en advertenties dachten ze daar in Amerika anders over. Laat maar, dacht Jojanneke toen. Dus is ze terug in Noord. Tarzan is door het dolle heen. Nu Jojanneke er is, lééft hij weer!

Inmiddels staan Koos en Yfon klaar met hun koffers. Eindelijk ertussenuit! Tot het meisje van het reisbureau huilend aan de lijn hangt: het bureau is failliet. Dag romantisch tripje, dag laatste spaarcenten. Het is de druppel die de emmer doet overlopen voor Yfon. En dan komt Dries ook nog zeggen dat Koos hem moet uitkopen, hij is immers mede-aandeelhouder van de wasserette. Hij vindt ook dat Koos te veel blijft vasthouden aan het verleden. Dat laat Koos zich niet zomaar zeggen, alle hoeken van de wasserette krijgt Dries te zien. Tot Koos in huilen uitbarst. Hoe durft Dries, hij heeft toch zelfs zijn vrouw met hem gedeeld.

wass-2-Sjef

Tegen zo veel tranen is Dries niet opgewassen. Hij heeft een plan. Wat als ze nou een artiestenbureau beginnen? Om te beginnen met Sjef Solo, de beste volkszanger van Noord. Sjef Solo -glitterjasje, gouden rolex- laat met het nummer ‘De buurt’ van Willy Alberti horen dat het aan zijn zangkwaliteiten niet zal liggen. Er is nog meer hoop. Tante Dras komt langs met vuile was. Ze heeft geen geld, maar wel preien die ze niet lust. Jojanneke stelt voor om ze te ruilen voor een wasje. Misschien is een ruilsysteem wel de toekomst?

wass-2-Prei

Zal Jojannekes nieuwe bedrijfsmodel werken? Zet het artiestenbureau van Dries wel zoden aan de dijk? Lukt het Yfon om Koos tevreden te houden met prei en blijft hond Tarzan echt binnen nu Jojanneke er weer is? We zien het volgende week in aflevering drie!

Blog door Bureau Boven
Foto’s Jeditah van der Meulen

Derde aflevering buurtsoap De Wasserette: maandag 16 septemberCafé de Bult, Mosveld 75, Amsterdam-Noord
Aanvang: 20.30u, deur open om 20.00u
Entree: 4 euro / 2,50 euro met stadspas of huisvuilpas Amsterdam-Noord
Vol=vol, dus kom op tijd!

Reacties


ilovenoord