Wat gebeurde er in de 3e aflevering van buurtsoap De Wasserette?

In de derde aflevering van buurtsoap De Wasserette probeert Jojanneke Koos en Dries ervan te overtuigen dat ruilhandel dé manier is om de crisis te lijf te gaan. Koos en Dries gaan met elkaar op de vuist en Tarzan, de hond die nergens goed voor is, probeert zijn waarde te bewijzen.

buurtsoap2

Wat eraan vooraf ging: Manager Dries probeerde alles, maar dan ook alles om de wasserette draaiende te houden: social media, adverteerders, een artiestenbureau, een evenementenlocatie, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar helaas, niets werkte. Gelukkig kwam Jojanneke, de creatieve kernreactor, met een nieuw idee: ruilhandel!

buurtsoap3

De wasserette heeft inmiddels zoveel adverteerders (Soepboer, voor een bakkie lekkere soep! En vergeet Attic Empire niet: Uniek, Stijlvol en Nostalgisch!) dat het hoog tijd is voor een aandeelhoudersvergadering. Om de nieuwe bedrijfsstrategie te introduceren heeft Jojanneke de dansgroep Mali Igracie (dat is Roemeens!) uitgenodigd. De jonge dansers geven een wervelend optreden waarin een heuse dansende beer bijna het loodje legt, maar op het nippertje gered wordt na het heldhaftige optreden van een rondborstige verpleegster. Maar goed, daar gaat t nu even niet om. Het gaat erom dat het optreden gratis is. In ruil voor een wasje!

buurtsoap9

buurtsoap5

Voor een keer zijn Koos en Dries het roerend eens. Wat heb je nou aan een gratis optreden? En, nu we het toch over gratis hebben:  waarom geeft Koos Jojanneke eigenlijk elke dag te eten? Stralende Jojanneke, zijn standin-dochter, die op een dag kwam aanlopen en nooit meer wegging? Koos laat zijn gevoelige kant zien: omdat hij Yfon geen kind kon geven. Maar ook omdat Jojanneke werkelijk een oceaan van gezelligheid is.

buurtsoap6

Na een beetje oefenen blijkt ruilen het he-le-maal te zijn voor de wasserette. Misschien krijgt Yfon door een slimme ruil met Johan de loodgieter wel haar langgewenste bad, waarin ze van die bruistabletten kan gebruiken. Of krijgt Koos eindelijk zo’n handige cv-ketel. Of Dries een drukpuntmassage. Jojanneke heeft gelijk: Ruilen is de toekomst!

Maar wat geeft Tarzan, de hond met een identiteitscrisis, eigenlijk retour voor die duizenden kilo’s Van der Pekliefde die Koos in hem stopt? ‘Niets’, vindt Koos en dan dreigt het toch nog mis te gaan.

Tarzan wil zijn waarde bewijzen. Hier, neem Dries als voorbeeldklant, Dries met zijn gouden horloge, dat hij van wijlen zijn vader kreeg. Tarzan kan het afpakken. Plots ziet Koos glashelder de waarde van Tarzan in. En dan ontstaat een ruzie, er vallen rake klappen, het prachtige gouden horloge sneuvelt in de strijd. Van ruilen komt huilen, zie je nou wel.

buurtsoap7

Maar Jojanneke, het zonnetje in huis, de creatieve kernreactor, de oceaan van gezelligheid, laat zich niet van de wijs brengen. We kunnen van onze fouten leren. En Koos had toch maar mooi zijn kwetsbare kant laten zien.

Maar wat als een verdacht uitziende klant met vijf gestolen Iphones zich meldt? Laat Koos zich verleiden door het grote geld? Behoudt Jojanneke haar optimisme? En Yfon, waar is die opeens gebleven? Dat ziet u allemaal in aflevering 4.

buurtsoap8

Blog door Bureau Boven
Foto’s Jeditah van der MeulenVierde aflevering buurtsoap De Wasserette: maandag 23 september Café de Bult, Mosveld 75Aanvang: 20.30u, deur open om 20.00u
Entree: 4 euro / 2,50 euro met stadspas of huisvuilpas Amsterdam-Noord
Vol=vol, dus kom op tijd!

Reacties


ilovenoord