Affordable Art Fair Amsterdam dit jaar in Noord // 31 okt t/m 3 nov

De Affordable Art Fair Amsterdam verhuist dit jaar naar Noord!  De achtste editie zal plaatsvinden van donderdag 31 oktober t/m 3 november 2013 in de Kromhouthal op bedrijfsterrein De Overkant. Rauw, licht, groots, indrukwekkend, authentiek, industrieel en veelzijdig! Kunst vanaf 100 euro voor aan de muur of je toilet. Niks is te gek.

Ongeveer 75 galeries zullen mee doen aan de ‘Follow your Art’ editie van de Affordable Art Fair 2013. Een enorm scala aan betaalbare en hedendaagse kunst wordt samengebracht onder één glazen dak in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Ook dit jaar worden we weer verwend door een ongelooflijk verscheidenheid aan schilderijen, sculpturen, fotografie, unieke werken en zeefdrukken in één schow van traditioneel tot hedendaags, van humoristisch tot edgy en met gevestigde namen, maar zeker ook opkomende sterren.

Ook Noord is natuurlijk vertegenwoordigt. Sigrid van Essel presenteerd haar tentoonstelling Noord in beweging:

Noord in beweging brengt in zo’n vijftig tekeningen en schilderijen de veranderingvan Amsterdam-Noord treffend voor het voetlicht. Sporen van het verleden – de NDSM-werf, het kraanspoor, het oude Buikslotermeerplein – worden afgewisseld met de dynamiek van de recente tijd, die onder meer gestalte kreeg in het markante gebouw van het Eye Film Instituut en het omgetoverde Waterlandplein.

Deze tentoonstelling is de afsluiting van de vijfjarige kunstopdracht ‘Transformatie Amsterdam-Noord’ die Van Essel in 2008 van Stadsdeel Noord heeft ontvangen. In deze periode heeft zij de ingrijpende veranderingen in dit stadsdeel vastgelegd. Het resultaat van deze opdracht en ander werk over dit gebied uit deze periode is te bekijken in de Kromhouthal.

NDSM werf 2006 olieverf 85 x 60 cm

NDSM werf 2006 olieverf 85 x 60 cm

En Sophie Walraven heeft meteen aan de ingang een plekje met haar werk!

Helicopter MoMa NYC, Acrylic on canvas, 110 x 80 cm

Helicopter MoMa NYC, Acrylic on canvas, 110 x 80 cm

Reacties


ilovenoord