Autohelden in Vogeldorp

Als ik ergens niets van af weet dan zijn het wel auto’s. Een auto doet het wel of hij doet het niet. Ik kan het geluid van de motor niet duiden. Ik kan niet de ene ratel van de andere klingklang onderscheiden, noch voel ik of de V-snaar niet te los zit en of de motor nog wel lekker op het cassis hangt. Geen idee, waar mensen (mannen!) het dan over hebben. Ik ben een kop-in-het-zand- automobiliste. En dus volledig overgeleverd aan de vaklieden van de autobranche als het gaat om het onderhoud en welzijn van mijn autootje… en mijn portemonnee.

Nou heb ik een auto waar niet veel stuk aan kan gaan. Een soort botsdingetje van Japanse makelarij. Nieuwe banden, remmen afstellen, dat is het wel zo’n beetje. Maar ze moet natuurlijk welk elk jaar gekeurd en dan weet je toch nooit wat het gaat worden. Ze wordt er niet jonger op..

garage binnen

Gelukkig heb ik een zeer betrouwbare garage. Want daar moet je het van hebben als je een totale leek bent. Een mannetje. Een vakman, waar je een band mee opbouwt. Hij weet dat je niets weet, maar wil gewoon dat je elk jaar terugkomt en bij calamiteiten als eerste aan hem denkt.

En zo’n man heb ik. Halis. De eigenaar van garage Vogelbuurt. Halis heeft zijn garage achter in het Vogeldorp al sinds 1987.¬† Naast zijn bedrijf is hij ook actief in de Turkse gemeenschap van Noord als bestuurslid van Stichting¬† SICAN. Vreemd genoeg woont hij zelf in Oost, maar gaat daar, volgens eigen zeggen, slechts heen om te slapen.

Ik ben ooit bij Halis terecht gekomen door een collega die zelf in Oost woonde. Ze bracht haar auto echter helemaal naar Noord. Niemand anders dan Halis mocht haar karretje behandelen. Overtuigend. En dan dat de garage op loopafstand is van mijn huis.. En open op zaterdag (yes!!)… de keus is dan snel gemaakt. Het is ondertussen al mijn derde auto die Halis en zijn mannen voor mij onderhouden.

halis

Afgelopen maand echter werd ik verleid door een gratis APK keuring. Een aanbieding van een niet nader te noemen autobedrijf in de buurt van de NDSM. Je voelt het al.. Een lampje wat het al jaren niet deed, moest opeens echt gemaakt worden. En… een nieuwe uitlaat. Ja hoor!! Hadden ze wel goed naar mijn auto gekeken? Daar zet je toch geen nieuwe uitlaat onder? Dat las je! Of je fixt het met tie-rips en gorilla-tape… Stom stom stom. Dus ik meteen door de stromende regen naar Halis voor een nieuwe diagnose.

Ze zouden er meteen naar kijken. En of ik misschien een lift naar huis wilde, want het regende zo hard. Binnen een uur werd ik door Halis gebeld. “Marcia, de uitlaat is stuk. We gaan kijken of we kunnen lassen”. Nog een uur later kon ik mijn autootje weer ophalen en had ik mezelf 250 euro bespaard. En een wijze les geleerd. Blijf bij je mannetje!

garagefiets

Garage en A.P.K. Station Vogelbuurt zit op de 6e Vogelstraat 50

tel: 020-6365103

Reacties


ilovenoord