De ‘nieuwste’ ilPecorino op het Purmerplein

ilPecorino op het Purmerplein? Nee, wacht even. Die zit toch in van der Pekbuurt? Eerst in dat kleine pandje in de straat en nu op het van der Pekplein toch? Ja, Ja en ja. De ‘nieuwste’ ilPecorino is inderdaad net pas open op het Purmerplein. Een langverwachte droom van Mick Sonnefeld, die eerst van de Pekstraat leven inblies, en nu heel Nieuwendam blij kan gaan maken met zijn overheerlijke italiaanse producten.

ilpeco-plein-02

Woensdag avond,  rond een uur of acht stappen we de spiksplinternieuwe zaak binnen. ‘Ciao Mamma!’ roept een oude foto op de muur ons toe en de rekken met heerlijke pasta, olijfolie, koffie en wijnen lachen ons toe. Ze zijn eigenlijk weer terug uit de eerste ilPecorino en daar zijn we blij mee! De virtrine is ook weer terug tjokvol met verschillende (tartufo lekker!) worstjes en kazen.

Maar de enorme wit zwarte houtoven die achterin staat trekt meteen alle aandacht. Wat een pareltje! Een soort van ruimtehelm waarin de pizza’s binnen enkele minuten gebakken worden.

ilpeco-plein-04

Dirk, die de oven gemaakt heeft, vertelt een eigenaardig verhaal. Tijdens het maken van het speciale speciemengsel voor de bodem van de oven, liep er een hond de zaak in die zijn hele specierecept naar de puin hielp. Net bekomen van de schrik sprak Dirk een man op straat aan. En die had toevallig enkele felbegeerde originele Toscaanse ovensteen elementen die niet pasten in de oven die hij wilde bouwen … Je raadt het al! Deze liggen nu in de oven van ilPecorino, en daardoor heeft deze een doorsnede van 130 cm!

ilpeco-plein-05

De lasagna, parmiggiana en cannelloni is helaas al op. Maar we komen eigenlijk ook voor de pizza’s! Nu is het niet echt de bedoeling om in de zaak zelf de pizza’s op te eten, maar om ons nou op straat te laten staan is ook wat. Dus we mogen aanschuiven aan het barretje aan dat voor wachtenden bedoeld is, en bestellen een Pizza Tonno en een Napoletana. Met een italiaans biertje en een rode wijn. De wijnen zijn trouwens van il Palazzo, een goede bekende!

ilpeco-plein-07

ilpeco-plein-08

Eigenlijk niks aan toe te voegen, de pizza is gewoon super. Door de speciale terra cotta bodem van de oven wordt het deeg nog iets zachter en smeuiiger … en wat extra rucola voor de Napoletana maakt het helemaal af.

De lekkerste takeaway pizza van Amsterdam Noord haal je op het Purmerplein! Zeker weten.

Van 12.00 -21.00 uur kun je hier terecht voor onze bekende broodjes en koffie. En voor Italiaanse levensmiddelen en delicatessen. Vanaf 16.00 uur is onze houtoven op temperatuur en bakken we pizza en hebben we lasagna, parmiggiana en cannelloni. Op zondag zijn we open vanaf 16.00 uur.

Je vindt ons op het Purmerplein 6. 1023BD Amsterdam Noord. Bezorgen doen we niet, je kunt eventueel je bestelling doorbellen op 020-7522099, wij zullen dan ons best doen je pizza klaar te hebben tegen de tijd dat je aankomt.

 

Reacties


ilovenoord