Steun mijn project: De Erfgoedseizoenen in Amsterdam-Noord kalender!

Hallo, ik ben Lies. Ik studeer aan de Reinwardt Academie Amsterdam, waar ik word opgeleid tot erfgoedprofessional. Het komende half jaar loop ik stage bij ilovenoord.nl .. maar dat wisten jullie vast al. Wat ik er nou écht ga doen en al doe, vertel ik jullie in onderstaand filmpje.

Liefde voor Noord

Ik heb mijn liefde voor het stadsdeel Amsterdam-Noord verbonden aan mijn opleiding. Ik fiets vaak door Noord en zie gebouwen, plekken en objecten waarvan ik vermoed dat ze een bijzonder verhaal hebben, maar waar ik nog niets over weet. De verhalen achter dit erfgoed ga ik verzamelen en toegankelijk maken voor de iedereen die noord ook loved, of zou moeten love’en. Zeker nu Noord in rap tempo aan het veranderen is, en de mensen met mooie verhalen over deze bijzondere plekken, langzaam aan het verdwijnen zijn…

Wat is erfgoed voor mij?

Onderwerpen die mijn interesse wekken zijn zowel verhalen over materieel als immaterieel erfgoed. Bijvoorbeeld: het fenomeen ‘de pont’, een heuse ‘Kinderboom’ die volgens volksoverleveringen in Noord heeft gestaan, de bommen die zijn gevallen op Amsterdam-Noord tijdens de tweede wereldoorlog, de beruchte woonschool Asterdorp… En de zeecontainer-studentenwoningen op de NDSM-werf: is dat eigenlijk ook geen cultureel erfgoed?

Steun mijn project op Voordekunst: De Erfgoedseizoenen in Amsterdam-Noord kalender!

Die verhalen, plus mooi beeldmateriaal (voornamelijk uit het archief), ga ik verzamelen in een verjaardagskalender.
De ‘Erfgoedseizoenen in Amsterdam-Noord kalender’ zal binnenkort te koop zijn in Amsterdam-Noord. De verjaardagskalender wordt, wanneer deze helemaal af is, feestelijk gepresenteerd in boekhandel Over het Water.

De kosten van het realiseren van de kalender in een gelimiteerde oplage (uniek dus!) en de presentatie van deze kalender, wil ik financieren door middel van jullie bijdrage op voordekunst.nl

Ik hoop dat jij een bijdrage wilt (en kunt) doen. De tegenprestaties zijn héél leuk! En die kalender MOET je hebben gewoon!

… en dat gave filmpje hierboven is van Chris Hanselaar. Dank!

Lees ook:

Heb je nog een leuk verhaal over een gebouw, plek, object in Amsterdam-Noord waar ik een leuk stukje over zou moeten schrijven? Graag, laat het me weten! lies@ilovenoord.nl

Reacties


ilovenoord