Stilte na de storm // 27 oktober

Oktober geeft me altijd een serieus gevoel. Met de het korter worden van de dagen doet het hardere leven zijn intreden. De kinderen moet je in het donker uit hun bed trekken voor een fietstocht door de regen. De zwoele avonden met witte wijn veranderen in diepe gesprekken met port op de bank. En de somberheid steekt hier en daar de kop op. Geen festivals meer, met massa’s mooie schaars gekleden mensen. In oktober is de lichtheid van de zomer definitief ten einde.

Maar dit jaar lijkt het zomergevoel moeilijker te stoppen. Het is dat het zo nu en dan flink stormt en regent, maar het voelt buiten nog als lente. Geen somberheid maar eerder verliefdheid zie ik om me heen. Geen Bokbier, maar Wiekse witte. En Noord blijft bruisen met festivals.

De klanken en het vuurwerk van Amsterdam Dans Event zijn nog niet verstomd of we stormen door naar 24H Noord. Noord is nu echt volwassen! Maar soms voelt het ook wel een beetje als te veel van het goede. Je kan toch niet het hele jaar door blijven dansen? Soms is het tijd voor rust en bezinning.

tolhuis

Meer mensen denken er zo over want 27 oktober is het de landelijke Dag van de Stilte. Als afsluiting van een stormachtige herfstvakantie kan je in Noord gezamenlijk de stilte delen in het Tolhuis.

‘De stilte als grondtoon waaromheen de melodie van het leven zich ontwikkeld’.

De stilteochtend wordt geleid door Mathilde de Vriese en Rene Slikker. Iedereen is welkom! Het programma loopt van 9:30-12:00 en bevat een verhaal over stilte, stilte en zintuigen en zenmeditatie. Bijdrage is 5 euro incl koffie en thee. Aanmelden via info@zenpsychologie.nl

Wie echt op zoek wil naar de altijd aanwezige stilte in jezelf kan zich nog aanmelden voor de mindfulness training van Rene. deze start meteen na de vakantie op woensdagochtend 30 oktober. 

stilteindest

 

 

 

Reacties


ilovenoord