The Vanishing Ferry … een verslag

24H Noord was een waanzinnig succes. Als ilovenoord moesten we wel onze slaap overwinnen totdat we eindelijk met de Vanishing Ferry konden gaan verdwijnen tussen 03:00 en 03:00 uur met onze 150 passagiers. Maar, dat was het meer dan waard. Wat we nou gedaan hebben en waar zijn we naartoe gevaren?

ferry-03

Vanaf  01:00 stelden we ons kleine Vanishing Reisbureautje op in Toren en deelden we de tickets en lampjes (dank aan Hema) uit aan onze passagiers. Ieder kreeg een ticket, met een zakje erop waarin een krijtje zat, dat pas geopend mocht worden op de pont. Om kwart voor drie gingen we in optocht, met onze blockrockers, vlaggen en lampjes naar de pontaanlanding bij Café de Pont.

Pont 53

ferry-05

Pont 53 lag reeds gehoorzaam te wachten, met kapiteins Maria en Rob in de stuurhut. Halfverduisterd en deinend op het IJ. Op ons teken met de vlag viel de klep naar beneden en konden we aan boord! Lampje aan, en plekje zoeken. Snel de FM zender instellen, de rookmachine aansluiten, alle radio’s en blockrockers op 106 FM afstemmen en de vaart kon beginnen. De instrukties voor de Vanishing Ferry reis mochten worden geopend.

ferry-8

De Veerman

Richting Kompaseiland waar we tegen de klok in de tijd terugdraaide, vergezeld met muziek van o.a Jeroen Zijlstra en Intergalactic Lovers. En het verhaal, het eerste verhaal van de tocht. Verteld door Nancy Wiltink. Het verhaal van ‘De Veerman’.

 

Daarna koersend naar de overkant, ja de overkant! Daar bij de Wolkenfabriek draaiden we de tijd nog meer terug en dat op zo’n snelheid dat meerdere passagiers ons smeekten het wat rustiger aan te doen … er is immers Tijd Genoeg.

ferry-7

Bij de ponthaven voeren we naar binnen, wierpen een blik op PONT 20, de oude autopont en verdronken in het lied van Jaques Brel – Amsterdam. Om ons daarna onder te dompelen in de witte nevels van de rookmachine op de beats van Navarra en onze tranen weg te dansen.

ferry-9

Op naar de Toren, maar eerst nog het kanaal binnenvaren tot aan de Willem I sluizen, dat doe je normaal ook nooit. Het tweede verhaal luisterden we voor de gesloten deuren van de nieuwe sluis. Het verhaal van de Kinderboom, luister je mee? Ben je er nog?

En weer terug, met een extra rondedans voor Toren om te laten weten dat we er weer zijn. Verdwaasde en verbaasde gezichten draalden de pont af .. was dit echt? De afterparty met Yoyok en Patrock kon beginnen!

ferry-06

ferry-010

Playlist The Vanishing Ferry

Speciale dank aan Mandy Haakmeester (Toren), Yoyok en Patrock (voor de denderende beats op ‘The Vanishing Ferry After Party’),
Leo Siemens, Maria en Rob & het hele GVB Veren Team, Hema Amsterdam Noord, Jasper en Touria
Foto’s Ruud van der Markt en ilovenoord

Reacties


ilovenoord