Vijf tips voor 24H Noord … en het hele programma

Komend weekend is het zo ver: 24H Noord! En wat een fabuleus vet programma hebben we in ons stadsdeel samengesteld. Teveel om op te noemen. Zelf organiseren we als ilovenoord een event midden in de nacht tijdens het magic hour op de pont: ‘The Vanishing Ferry‘, met een pre- en after party in Toren. Wat je nog meer niet moet missen zetten we even op een rijtje. Hierbij onze vijf tips voor 24H Noord!

TIP 1 > Eten: Big Theatre NDSM Brunch

Geniet van een groots opgezette lunch in de rauwe industriële ruimte van de Scheepsbouwloods. NDSM horeca Pllek, Noorderlicht, de IJ-kantine, Loetje aan ’t IJ, Bbrood en de IJ-hallen serveren het beste uit de verschillende keukens! Een viertal makers van Atelier Oerol en Over het IJ Festival zullen tijdens de lunch het publiek vertellen over hun fascinatie over het werken op de NDSM-werf. Hun plannen voor de festivals in 2014 worden daarbij al een klein beetje onthuld.
12.00 – 15.00 uur, Scheepsbouwloods t.h.v. de Noordstrook, tt Neveritaweg 15, NDSM-werf LNP  Aanmelden via 24H Noord the BIG brunch
Prijs: €12,50 (volwassenen) of €7,50 (kids) 

TIP 2 > Kunst: Live-painting

Klokslag 12 uur start Henk met een nieuw conceptueel werk. Henk opent een 60 meter lang blanco canvas op de NDSM-werf. Het startpunt is gegeven. Vanaf dit moment is het constant in beweging, zonder referentie. Tot de cirkel compleet is!
00.00 – till late, NDSM-werf

TIP 3 > Evenement: Jafani festival

Het Jafani festival staat voor een dag vol plezier, liefde en goeddoeners. Live muziek, verschillende workshops, verhalenvertellers, one-man shows en bijzondere optredens … de opwarmer ook voor ‘The Vanishing Ferry’ …
14.00 uur – middernacht, Toren Overhoeks, Overhoeks 1

TIP 4 > Film: Six Feet Under

Heerlijke zwarte comedy over Leven en dood, bekeken door de ogen van de Fishers, een totaal ontwrichte familie van Californische begrafenisondernemers. Hoe toepasselijk om dit te kijken in de aula van een begraafplaats!
09.00 (wintertijd) – 10.00 uur (wintertijd), De Nieuwe Noorder Begraafplaats, Buikslotermeerdijk 83

TIP 5 > Rock ’n Rolling & Vintage per kilo: Kromhouthal goes totally Vintage

Terug naar vroeger sferen met de Rock ’n Rolling Rollerdisco en Vintage per Kilo by Vintagegeneration. Geen telefoons, geen technologie, gewoon ouderwets rollerskaten, dansen, shoppen per kilo, hotdogs eten, milkshakes drinken en nog véél meer….Dit wordt ouderwets gezellig!
17.00 – 01.00 uur, Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, De Overkant
Prijs rollerdisco: €5,-

24H Noord gaat los in de gevarieerde locaties in Amsterdam Noord, van zaterdagmiddag tot zondagmiddag. Ontdek het programma en ga naar de straten, restaurants, cafés, clubs en markten om nieuwe ervaringen in Amsterdam op te doen.

MAAR vergeet niet dat de zomertijd eindigt om 3 uur op 27 oktober. De tijden genoemd in het programma weerspiegelen dit moment van tijdreizen. Wanneer je al in bed ligt of aan het feesten bent (misschien aan het proberen fouten goed te maken van het afgelopen uur) vergeet niet je klok te verzetten!

Het hele programma 24H Noord: zaterdag 26 & zondag 27 oktober 2013 …

Viering: Trouweiland-NDSM
Stap in het huwelijksbootje en geef elkaar officieel het “Ja”-woord op de NieuweProefStoomPlaats-NDSM van Convoi Exceptionnel tijdens de 25 uurs trouw-marathon. De ceremonie vindt plaats in een glazen huisje op het eiland. Aanmelding en meer informatie over de wettelijke 2 weken ondertrouw via Burgerzaken Stadsdeel Noord. Een theatraal moment op aanvraag via www.convoiexceptionnel.nl
12.00 (26 oktober) – 12.00 uur (27 oktober wintertijd), Y-helling, NDSM-werf
Aanmelden via hetty@convoiexceptionnel.nl voor stadsdeel Noord
Prijs: officieel huwelijksvoltrekking Amsterdam Noord €200,-(excl. eigen kosten)

Muziek: Improvisatie marathon Buiksloterkerk
Stadsdeelcomponist Jurriaan Berger presenteert: de improvisatiemarathon. Top-improvisatoren maken 25 uur lang geweldige muziek. Met onder andere gitarist Anton Goudsmit en danser Kenzo Kusuda. Jazz, kamermuziek, rap… Geniet van dit unieke concert en de bijzondere sfeer in de Buiksloterkerk!
12.00 (26 oktober) – 12.00 uur (27 oktober wintertijd), Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10
Meer informatie via www.jurriaanberger.nl/impromarathon

Evenement: Virtueel Noord
Verken met je mobiel in de hand een verhalenwereld vol buurtquotes, kabouters en ‘naakte’ Noorderlingen. Virtueel Noord biedt een greep uit het aanbod audio tours en ‘augmented reality’ van het ‘Zo niet, dan toch’ festival. Vergeet niet je mobiel en headphones mee te nemen.
12.00 (26 oktober) – 12.00 uur (27 oktober wintertijd),
diverse locaties in Amsterdam Noord
Meer informatie via www.zonietdanto.ch/24H.

Evenement: Roaring 20’s & Thrilling 30’s
Bij klup X begint de wintertijd warm! Kom in de stemming met onze verrassingsfilm, zwijmel de dag door met Franse zuchtmeisjes, dans de lindyhop, nuttig lekkere hapjes en ga in style op de foto op oldtimer Puchjes. De nachtelijke beats verzorgen Marko Depender & Toxic Tapes. Ga gerust los; wij bakken ’s ochtends eitjes voor brakke Harries.
12.00 (26 oktober) – 12.00 uur (27 oktober wintertijd), Klup X, X-helling, entree a/d Oostzijde, NDSM-werf
Prijs: lidmaatschap vereist, afhankelijk van hoelang je blijft € 2,- tot € 20,-

Evenement:  Self Made Future
Voorlopig blijft de NDSM-werf zoals-ie is. Creatieve bedrijven mogen er dus blijven, en er is ruimte voor meer. Wat wil jij zien op de NDSM-werf? Self Made Future gaat de komende tijd met alle spelers op de werf een culturele visie formuleren en daar kan je onderdeel van uitmaken. Kom langs bij onze ontmoetingscontainer en geef een tip voor de creatieve toekomst van de NDSM!
12.00 (26 oktober) – 12.00 (27 oktober winterijd), Ontmoetingscontainer bij de Bunker, NDSM-werf

Sport & Workshop: Taiji-Qigong
Maak in de Theaterstraat kennis met de basistechnieken van Taijiquan en Witte Kraanvogel Qigong tijdens een workshop van Hok Goei en train op sportieve wijze je fysieke en geestelijke weerbaarheid.
12.00 – 13.00 uur, Theaterstraat, Zonneplein 4
Aanmelden via hgoei@xs4all.nl tot 26 oktober a.s.

Kinderliteratuur & eten: bak je pannenkoek zoals Eric Carle en bezoek de Poppendokter
Voel, kijk, ruik, proef en beleef de ingrediënten uit het Pannenkoekenboek van de bekende kinderboekenschrijver Eric Carle. Zelf bakken en opeten. Is je pop ziek? Breng je pop langs bij de poppendokter.
12.00 – 14.00 uur, Kinderboekenwinkel Spinzi ,Van der Pekstraat 101
Kinderactiviteit

Aanmelden via: info@spinzi.nl voor 25 oktober a.s.
Prijs: €4,-

Sport & Rondleiding: Ronald McDonald Centre Only Friends
Het meest moderne sportcentrum van Amsterdam opent haar deuren. Verken, beweeg en doe! Een paradijs voor sporters met een beperking. Schreeuw de G-voetballers van Only Friends naar de overwinning!
12.00 – 14.30 uur, Ronald McDonald Centre Only Friends, Beemsterstraat 652

Eten: Big Theatre NDSM Brunch
Geniet van een groots opgezette lunch in de rauwe industriële ruimte van de Scheepsbouwloods. NDSM horeca Pllek, Noorderlicht, de IJ-kantine, Loetje aan ’t IJ, Bbrood en de IJ-hallen serveren het beste uit de verschillende keukens! Een viertal makers van Atelier Oerol en Over het IJ Festival zullen tijdens de lunch het publiek vertellen over hun fascinatie over het werken op de NDSM-werf. Hun plannen voor de festivals in 2014 worden daarbij al een klein beetje onthuld.
12.00 – 15.00 uur, Scheepsbouwloods t.h.v. de Noordstrook, tt Neveritaweg 15, NDSM-werf LNP
Aanmelden via 24H Noord the BIG brunch
Prijs: €12,50 (volwassenen) of €7,50 (kids) 

Eten: Demo koken bij Landmarkt
Lekkerbekken opgelet! Kom de kunst afkijken bij Landmarkt kok Martijn. Tijdens 24H Noord kookt hij een heerlijk recept met verse producten. Zo van de markt, bij Martijn in de pan! Proef en krijg tips hoe jezelf een heerlijke maaltijd op tafel zet.
12.00 – 15.30 uur, Landmarkt, Schellingwouderdijk 339

Mode & Muziek: Karaoke in Guapas Modezaak
Zing je eigen hit in de meest gezellige damesmodewinkel van Noord. Guapas eigenaar Martin Heuckeroth, jawel de broer van Gordon, brengt typische ‘Noordse’ sfeer en gezelligheid tijdens het shoppen.
12.00 – 16.00 uur, Guapas Mode, Gentiaanplein 36

Rondleiding: Ontdek de Tolhuistuin
Leer de fascinerende geschiedenis van het Galgenveld tot het eerste 3D geprinte grachtenpand tijdens de Tolhuistour.
12.00 – 16.00 uur, Tolhuistuin,Tolhuisweg 5
Aanmelden via: reserveren@tolhuistuin.nl tot 26 oktober

Prijs: €2,50

Wandeling: Klein Leed – Virtueel Noord
‘Klein Leed’ is een kabouter-app voor volwassenen en kijkt naar de achterkant van het leven dat zich voordoet als een sprookje. Ga op zoek naar de stemmen van kabouters tijdens een wandeling door de Tolhuistuin. Download via www.zonietdanto.ch/24H.
12.00 – 12.00 uur, Tolhuistuin, Tolhuisweg 5

Ontdekkingstocht: Waterlandpleinbuurt
Ga op safari in je eigen stad en ontdek de Waterlandpleinbuurt. De buurt heeft veel meer te bieden dan je denkt. Vanuit Huis van de Wijk is er een tocht uitgezet langs natuur, cultuur, nieuwbouwprojecten, winkels en horeca. Meer informatie via: www.waterlandpleinbuurt.nl
12.00 – 16.00 uur, Huis van de Wijk, Waterlandplein 302

Proeverij: Mini-braderie Winkelcentrum Molenwijk
Proef en ervaar de producten van de Molenwijkse middenstand tijdens een minibraderie. Gezellige marktkramen van de kaas en noten bar, ervaar een geurbeleving of een nagellak demo bij de drogist en geniet van broodjes beenham en warme worst en de livemuziek van Rolanza del Romano.
12.00 – 17.00 uur, Winkelcentrum Molenwijk, Molenwijk 28

Atelier & Workshop: Thuis en zo bij Noordjes Kinderkunst
Kinderen en ouders kunnen op bezoek bij Noordje. Maak kennis met het thuisgevoel in het Ranonkelhuys en luister naar verhalen. Stap in de kunstbus Noordje op Wielen om het te ervaren. Natuurlijk zorgt Noordje voor warme chocomelk en lekkers.
12.00 – 17.00 uur, Noordjes Ranonkelhuys, Ranonkelkade 1-2hs
Kinderactiviteit

Aanmelden via: saskia@noordjeskinderkunst.nl

Muziek: Taiko Drumming performance
Voel het ritme en laat je inspireren door de beats van de Yamato Taiko Drumming School.
12.00 – 18 uur
, diverse locaties
Meer informatie via www.yamatodrummers.com

Sport Open dag: Boulderen bij Monk Bouldergym
Daag jezelf fysiek en mentaal uit en kom indoor boulderen (sportklimmen) bij Monk. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom om deze uitdagende sport uit te proberen.
12.00 – 18.00 uur, Monk Amsterdam, Aambeeldstraat 26
Kinderactiviteit

Workshop: Sustainability Colleges
Hoe werkt een zelfvoorzienende woonboot? Een clean-tech playground? geldGROENwassen? Het verduurzamen van de NDSM-werf? Ontdek en leer tijdens de Sustainability Colleges van diverse experts over succesvolle duurzame projecten in Noord. Vol = vol.
12.00 – 13.15 uur, Metabolic over De Ceuvel
13.30 – 15.00 uur, space & matter over De Ceuvel
15.30 – 16.45 uur, NDSM Energie
17.00 – 18.30 uur, geldGROENwassen
18.30 – 20.00 uur, Borrel
12.00 – 20.00 uur, geWoonboot, NDSM Plein 104, NDSM-werf
Aanmelden via: reserveren@gewoonboot.nl tot 24 oktober a.s. ovv zat.26 oktober + naam project

Evenement: Open Coop Tolhuistuin
DUS Architects vertelt je alles over 3D printen en koffie Kees van de Stadsbranderij Noord leert je het geheim van het koffiebranden. Daarnaast kun je in het Café Pussy Galore luisteren naar de verhalen van creatief ondernemers Bite Me & Partizan Publik en kun je digitaal swingen bij een Silent Mobile Disco.
12.00 – 20.00 uur, Poortgebouw Tolhuistuin,Tolhuisweg 2

Open Atelier & Workshop: Je maakt het bij iFABRICA
Heb je zin om met je handen te werken, vaardigheden te leren om inspiratie op te doen en zelf producten te ontwikkelen, maken, verbeteren of op te knappen? Breng een bezoek aan werkatelier iFABRICA en neem een kijkje in deze inspirerende omgeving waar high-end techniek wordt gecombineerd met ambachtswerk.
12.00 – 21.00 uur, iFABRICA, Gedempt Hamerkanaal 139, De Overkant
Aanmelden via:
info@ifabrica.nl

Circle Line: Historische Salonveerboot
Met het IJ veer XIII naar diverse locaties in langs de IJ-oever tijdens 24H Noord. In een 2uurs circle line kun je met dit historisch pontje van locatie naar locatie. Kijk voor dienstregeling en afmeerplaatsen op www.move-amsterdam.nl.
12.00 – 22.00 uur, historische salonveerboot

Eten & Drinken: Oesterproeverij Stork
Altijd al eens Oesters willen proeven. Restaurant Stork heeft diverse Oesters uitgestald en geeft uitleg over de diverse smaken. Geen entree, wel kosten voor genutttigde waren. Speciaal 3 gangen menu voor € 27,50 www.restaurantstork.nl.
12.00 – 22.00 uur, Restaurant Stork , Gedempt Hamerkanaal 201, De Overkant
Grote groepen graag reserveren!

Film & Tentoonstelling: Sluimerend vuur Péter Forgács – EYE
Bekijk in de grote expositieruimte van EYE het nieuwste werk van filmmaker/kunstenaar Péter Forgács over het dagelijks leven in Nederlands Indië. De home movies laten de etiquette, de bijna vergeten tradities, het familieleven en de geuren en kleuren van de voormalige kolonie zien. 2 voor de prijs van 1, gratis met huisvuilpas Amsterdam Noord
12.00 – 23.00 uur, EYE, IJpromenade 1

Tentoonstelling: Mental Mass/Volten Revisited
Bewonder het beeldhouwwerk van de Noordamsterdamse kunstenaar Andre Volten tijdens de tentoonstelling Mental Mass in Nieuw Dakota. Vanaf 20.00 uur gaan hedendaagse kunstenaars in gesprek over het belang van zijn werk voor de openbare ruimte.
12.00 – 00.00 uur, Nieuw Dakota, M. van Riemsdijkweg 41, NDSM-werf

Workshop: Relax & Balance
Geef jezelf een persoonlijke boost en laadt jezelf op met yoga-massages en natural life style workshops ism Natural Yoga. Er is een speciale acro yoga les voor ouder en kind!
12.00 uur – 18.30 uur, Pllek, TT. Neveritaweg 59, NDSM-werf
Aanmelden via: reserveringen@pllek.nl
Meer informatie en prijzen workshops: https://www.facebook.com/events/461479067298587/ 

Speurtocht: NDSM Kindersafari
Ben jij altijd al benieuwd wat er allemaal gebeurd op de NSDM-werf? Of stel je je op de pont wel eens vragen als; Wat is de NDSM, wie werkt daar, wat moet ik daar, wat kan ik daar en wat zie ik daar? Dan hebben wij voor jouw de oplossing. Doe mee aan onze speurtocht over de werf .
12.00 – 18.00 uur, TRAMMELAND (twee historische trammetjes), NDSM-werf
Kinderactiviteit
Prijs: €5,-

Workshop en  Vintage Retro Gaming: A Lab
A Lab presenteert een aantal workshops: Neem een kijkje bij de 3d printers van 3D Plaza en leer van de barista’s van de The Coffee Virus in het souterrain van A Lab de basics skills voor een echte koffie. Laat zien wat je kan bij de retro computer games van the 8-Bit love story.
14.00 – 16.00 uur, A Lab, Overhoeksplein 2
Kleine vergoeding workshops Coffee

Film: Man on Wire
Geniet in deze sfeervolle kerk van de filmdocumentaire over de ‘artistieke misdaad van de eeuw’ waarbij de Franse straatartiest Philippe Petit danste op een koord tussen de Twin Towers. Met live orgelspel o.a. Canto Ostinato.
14.00 – 17.00 uur, Nieuwendammerkerk, Brede Kerkepad 6-8

Evenement: Jafani festival
Het Jafani festival staat voor een dag vol plezier, liefde en goeddoeners. Live muziek, verschillende workshops, verhalenvertellers, one-man shows en bijzondere optredens.
14.00 uur – middernacht, Toren Overhoeks, Overhoeks 1

Muziek: 14 uur Live Music
Gedurende de dag zijn er allerlei live optredens. Van Rock tot Jazz, Blues tot Dance; één ding is zeker, HET DAK GAAT ERAF! De deuren van de Undercurrent staan open voor iedereen so don’t hesitate and join us op de 24h van Noord!
14.00 – heel laat (wintertijd)
, Undercurrent, Papaverweg t.o nr. 54, NDSM-werf
Prijs: €7,50

Theater: locatie voorstelling
Wat krijgt je als je 40 talentvolle jongeren een week lang opsluit met een choreograaf en een regisseur? Een fysieke theatervoorstelling met dans, muziek en véél energie!
17.00 – 17.30 uur en  19.00 – 19.30 uurTENT studio, Asterweg 20H1,
Aanmelden via: info@theaterdegasten.nl
Prijs: €2,-

Evenement: Déjà Vu aan het IJ
Een ode aan de tijd. In de IJkantine spreken creatieven zich uit over de tijd, een overpeinzing, gedachtes en mooie momenten! Doe mee!
17.00 – 23.00 uur, IJ Kantine, Mt. Ondinaweg 15-17, NDSM-werf

Rock ’n Rolling & Vintage per kilo: Kromhouthal goes totally Vintage
Terug naar vroeger sferen met de Rock ’n Rolling Rollerdisco en Vintage per Kilo by Vintagegeneration. Geen telefoons, geen technologie, gewoon ouderwets rollerskaten, dansen, shoppen per kilo, hotdogs eten, milkshakes drinken en nog véél meer….Dit wordt ouderwets gezellig!
17.00 – 01.00 uur, Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, De Overkant
Prijs rollerdisco: €5,-

Expeditie: De Alpenwandeling, op zoek naar de bron
Ga tijdens een ‘Alpenwandeling’ op expeditie over de bergen, door weer en wind, op zoek naar de oorsprong van jouw verbeeldingskracht. Deze speurtocht over de NDSM-werf eindigt in een ruimte waar op mysterieuze wijze een waterbron is ontstaan. Vol = vol!
17.00 – 02.00 uur, NDSM-werf, t.t. Neveritaweg 15N-4
expedities van 17.00-18.00 en vanaf 18.15 om de 45’ tot 02.00 uur.
Aanmelden via: marc@pickupclub.nl
Prijs: €5,-

Eten: Wilhelmina Dok
Wilhelmina Dok serveert een glaasje prosecco bij menu Chef’s Special!
(voor groepen vanaf 10 personen geldt een aangepast menu)
18.00 – 22.00 uur, Wilhelmina Dok, Noordwal 1

Eten & Muziek: Nightcare
Eet en geniet van een swingend 4-gangen diner door Jazzclub Nightcare met te gekke live-jazz optredens. Aansluitend vanaf 00.00 uur afterparty met Wicked Jazz Sounds.
18.00 – 00.00 (wintertijd) uur, Noorderlichtcafe, NDSM Plein 102, NDSM-werf
Aanmelden via: facebook.com/nightcaremusic
Prijs: €27,50

Rondleiding: Toren Overhoeks
Klim tijdens een unieke rondleiding naar de top van de TOREN Overhoeks en geniet van een nachtelijke uitkijk over ‘t IJ en Amsterdam! Vol = vol.
20.00 – 20.45 uur; 23.00 – 23.45 uur; 02.00 – 02.45 uur, Toren Overhoeks, Overhoeks 1
Aanmelden via: mandy@nachtlab.com

Eten: Chocolate the ultimate seduction
Helaas is dit evenement afgelast.

Urban Sport: SkateNIGHT
Onder het mom van voetjes van de vloer en lekker skaten organiseert skatepark Amsterdam de SkateNIGHT. Lekker skaten met je vrienden tot in de late uurtjes. Show je coolste ‘obstacle move’ op de ‘Best Trick’ contest.
20.00 – 00.00 uur, Skatepark Amsterdam, Tt. Neveritaweg 15A, NDSM-werf

Muziek: Clubnight Pllextravaganza
Met een ‘verloren’ uurtje wintertijd schroeft Pllek voor de nachtvlinders de thermostaat op met een extravagante, dampende clubnacht vol groove, glitter, opzwepende live-acts, steamy soul food en non-stop film in de zaal.
20.00 – very late, Pllek, t.t. Neveritaweg 59, NDSM-werf
Meer informatie over reserveren en prijs:
www.pllek.nl.

Muziek: Operaetcetera presenteert Glamouricious
Geniet van de mooiste aria’s uit de wereldberoemde opera’s en musicals tijdens dit meeslepende muziektheater. Een wervelende en eigentijdse bewerking van 3 sopranen waarin verboden liefdes, jaloerse minnaressen, haat en pure passie verkleed in flitsende jurken en hoge bling bling hakken voorbij komen.
20.15 uur – 22.16, M-Lab, Aambeeldstraat 24
Prijs: €15,-

Muziek: Déjà Vu aan het IJ – Clubnight IJ Kantine
Om 3 uur ’s nachts gaat de klok een uur terug. Een extatische (her)beleving van hoogtepunten en remixen in een karakteristiek pand, waar de tijd voelbaar is, maar nooit stilstaat…
23.00 – 05.00 uur (wintertijd), IJ Kantine, Mt. Ondinaweg 15-17, NDSM-werf
Meer informatie en prijs via www.ijkantine.nl.

Performances: PiPS:lab > gaat door!
PiPS:lab maakt multidisciplinaire voorstellingen en interactieve kunstinstallaties. In Overhoeks zal PiPS:lab live performances doen met hun nieuwste uitvinding: de Potator, die de grenzen overschrijdt tussen schilderkunst en ‘augmented reality’. They are gonna peel for real!
00.00 – 04.00 uur (wintertijd), Toren Overhoeks, Overhoeks 1

Kunst: Live-painting
Klokslag 12 uur start Henk met een nieuw conceptueel werk. Henk opent een 60 meter lang blanco canvas op de NDSM-werf. Het startpunt is gegeven. Vanaf dit moment is het constant in beweging, zonder referentie. Tot de cirkel compleet is!
00.00 – till late
, NDSM-werf

Muziek: Wicked Jazz Sounds
Noorderlicht presenteert Wicked Jazz Sounds Clubnight, inclusief een happy hour tussen 02.00 en 03.00 uur.
00.00 – 06.00 (wintertijd) uur, Noorderlichtcafe, NDSM Plein 102, NDSM-werf
Prijs: €5,-

Overnachten: Amstel Botel
Voor de nacht van 26 naar 27 oktober biedt Amstel Botel haar gasten een gratis ontbijt aan.
Reserveren via: www.amstelbotel.nl

Mystery Event: The Vanishing of the Ferry
Beleef op dit unieke tijdstip bij het ingaan van de wintertijd (03.00 uur zomertijd) het 25e uur van 24H Noord en vaar mee naar het onbekende. Blijf op de hoogte voor info over opstapplaats, vaarroute en activiteit via: facebook.com/ilovenoord.nl.
03.00 (zomertijd) – 03.00 uur (wintertijd), op ’t IJ tussen CS en NDSM

Trouwen: Trouweiland –NDSM
Tijdens het 25e uur van 24H Noord kunnen geliefden elkaar officieus (opnieuw) het “ja-woord” geven tijdens de nachtelijke marathon in het mystieke uur dat niet bestaat.
03.00 (zomertijd) – 03.00 uur (wintertijd), Y-helling, NDSM werf
Aanmelden via
hetty@convoiexceptionnel.nl

Eten en muziek: Wicked Breakfast Club
Noorderlicht serveert na de afterparty een licht ontbijt om even terug te komen uit de twilight zone. Phil Horneman, founder & father of de Wicked Jazz Sounds, draait tijdens deze schemerige zondagochtenduren zijn meest stoffige en wollige classic-jazz plaatjes uit het begin van de vorige eeuw.
06.00 (wintertijd) – 8.30 uur (wintertijd),
Noorderlichtcafe, NDSM Plein 102,NDSM-werf

Rondleiding: Nieuwe Noorder Begraafplaats
Neem een kijkje op de begraafplaats en laat je alles vertellen over de bijzondere graven en de natuur op de begraafplaats van Amsterdam Noord.
07.00 (wintertijd) – 09.00 uur (wintertijd), De Nieuwe Noorder Begraafplaats, Buikslotermeerdijk 83
Aanmelden via: m.klaassen@noord.amsterdam.nl

Eten: ontbijt Bbrood
Voor de vroege vogels met trek. Wie voor 10.00 uur ontbijt bij Bbrood ontvangt een croissantje.
08.00 – 10.00 uur (wintertijd), Bbrood (t.o. de NDSM-werf pont), NDSM-werf

Film: Six Feet Under
Heerlijke zwarte comedy over Leven en dood, bekeken door de ogen van de Fishers, een totaal ontwrichte familie van Californische begrafenisondernemers. Hoe toepasselijk om dit te kijken in de aula van een begraafplaats!
09.00 (wintertijd) – 10.00 uur (wintertijd), De Nieuwe Noorder Begraafplaats, Buikslotermeerdijk 83

Speurtocht: NDSM Kindersafari
Ben jij altijd al benieuwd wat er allemaal gebeurd op de NSDM-werf? Of stel je je op de pont wel eens vragen als; Wat is de NDSM, wie werkt daar, wat moet ik daar, wat kan ik daar, wat zie ik daar? Dan hebben wij voor jouw de oplossing. Doe mee aan onze speurtocht over de werf.
10.00 (wintertijd) – 12.00 uur (wintertijd), TRAMMELAND (twee historische trammetjes), NDSM-werf
Kinderactiviteit

Film: Spirituele Aarde, Cultuur en Duurzaamheid
Laat je inspireren door deze film waarin terugkerende rituelen zicht geven op duurzame ontwikkeling van leefgemeenschappen in de Boliviaanse Andes. Na afloop toelichting en discussie met de regisseur van de Theatre Embassy. Vol = vol!
10.00 (wintertijd) – 12.00 uur (wintertijd), geWoonboot, NDSM Plein 104
Aanmelden via: reserveren@gewoonboot.nl tot 24 oktober 12.00 uur o.v.v. 24H Noord 27 okt.

Theater: Open repetitie
Kom kijken bij een theaterrepetitie van TENT circustheater voor de voorstelling NET. Zie de artiesten op hun handen staan, vallen, opstaan en de mooiste trucs doen. Vol = vol!
10.00 – 12.00 uur, TENT Studio, Asterweg 20H

Natuur: Ringslang eieren zoeken
Trek je laarzen aan en ga met Melvin Stigter in de Rietlanden van de Schellingwouderbrug op ontdekkingstocht, op zoek naar ringslangeieren.
10.30 (wintertijd) – 12.00 uur (wintertijd), Ecozone Schellingwoude , t.o. Schellingwoudedijk 410 (woonboot)
Aanmelden via: m.stigter@noord.amsterdam.nl

Eten: Classical Detox Brunch
Al wakker? Kom rustig bij van de nacht van 24H Noord bij deze alles-behalve-klassieke detox brunch. Een uitgebreid biologisch menu met een inspirerende live omlijsting van de mooiste klassieke stukken, met Brendan Walsh als gastheer.
10.30 (wintertijd) – 12.00 (wintertijd), Pllek, t.t. Neveritaweg 59, NDSM-werf
Reserveren via: reserveringen@pllek.nl
Meer informatie prijs:
www.pllek.nl

Muziek: Koffieconcert in Stadsdeelhuis
Start de zondag met een uurtje muzikaal genot in het Stadsdeelhuis.
11.00 (wintertijd)– 12.00 uur (wintertijd), Stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000

Evenement: De Pekmarkt
De Pekmarkt is een grote beleving! Koop een cadeau met een verhaal, geef oude spullen een nieuw leven in het Repair Café, bezoek de Poppendokter en ontspan bij de huismasseur. Gezelligheid, zelfgemaakte producten en persoonlijke diensten van bewoners, kunstenaars en ondernemers uit de Van der Pekbuurt. Een begrip in Noord!
Vanaf 11.30 uur (wintertijd), Van der Pekplein

Muziek: Amstel Saxofoon Quartet
Geniet van oude, nieuwe en populaire muziek van ‘het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld’.
Vanaf 12.00 uur, Tolhuistuin, Tolhuisweg 5
Aanmelden via: reserveren@tolhuistuin.nl tot 26 oktober a.s.
Prijs: € 15,00/12,50

meer info op: iamsterdam

Reacties


ilovenoord