Zijlstra in de Buiksloterkerk // 13 oktober

Op 13 oktober zal Jeroen Zijlstra met band een try-out geven van zijn nieuwe voorstelling Geen Krimp in de Buiksloterkerk. Deze ouwe rot uit Durgerdam die onverdroten en met engelengeduld klare taal uitslaat, recht in de wind vissend naar noten en woorden die er toe doen.

… onderstaand een fragment uit Halfweeg … wat een poëzie!

In de viskar van Jan Halfweeg op de haven van Den Oever is het vrijdagmiddag al sinds mensenheugenis koud, tochtig, klein en gevaarlijk gezellig. De vaste gasten beginnen het aankomend weekend met haring, kibbeling en vooral bier. In een moorddadig tempo worden de groene blikjes opengeritst, geconsumeerd, fijngeknepen en van grote afstand in de afvalbakken gemikt.

Wie zelf ooit heeft besloten zijn muze achterna te reizen, de paradox aan te gaan tussen ‘de schutterende veiligheid’ en de ‘schitterende twijfel’ wordt bij Zijlstra op zijn wenken bediend. In Geen Krimp wordt het kwartet Zijlstra uitgebreid met saxofonist Jan Menu waardoor de ‘echte’ sound van Zijlstra weer in volle glorie terug is!

Met PieterJan Cramer (zang en toetsen), Edwin Wieringa (bas), Nout IngenHousz (drums) Jan Menu (saxen) en Jeroen Zijlstra (zang en trompet).

  • website Buiksloterkerk
  • aanvang: 15.00 deuren open, 15.30 start
  • entree:  € 15,-  of € 12,50 voor vrienden en pashouders

foto door Bas Losekoot

Reacties


ilovenoord