De Kluzzfabriek is open!

“Op zondag 17 november werd aan de Floraweg de nieuwe Kluzzfabriek officieel geopend. De Kluzzfabriek is een werkplaats voor jongeren die is ontstaan uit een burgerinitiatief van vier jongeren uit de Bloemenbuurt.  Door de sluiting van jongerencentrum De Dijk  hadden zij behoefte aan een jongerenvoorziening dicht in de buurt. Dat werd de Kluzzfabriek.

Veel jongeren, maar ook kinderen en buurtbewoners, weten de Kluzzfabriek inmiddels te vinden. Buurtbewoners kunnen er terecht voor reparaties en jongeren en kinderen kunnen er ervaring opdoen en gewoon lekker bezig zijn.

Portefeuillehouder Jeugd Coby van Berkum is blij met de Kluzzfabriek. “Het is een aanwinst voor de buurt waar je elkaar kunt ontmoeten en waar jongeren en kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen. Het is geweldig dat ook de jongere kinderen naar de Kluzzfabriek komen. Het zou mooi zijn als zij over een paar jaar het stokje over kunnen nemen van de jongeren die de Kluzzfabriek hebben opgezet.”

Reacties


ilovenoord