KLIK! Amsterdam Animation Festival 2013 // 12 t/m 17 november

KLIK! Amsterdam Animation Festival viert dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE en Toren, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogramma’s zoals ‘The Fabulous Fifties’, feestjes en tal veelvoud van andere activiteiten. Het festival ontving dit jaar maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen, waaruit de meest spraakmakende voor het publiek zijn geselecteerd.

Op KLIK! worden, naast korte animaties, ook prachtig geanimeerde langspeelfilms en documentaires vertoond. Op de zaterdag is er een speciale voorvertoning van The Congress, de langverwachte opvolger van Waltz with Bashir van Ari Folman. De kans om de film te zien voordat deze in januari 2014 in de Nederlandse bioscopen wordt vertoond.

De Nederlandse première van Bronies: The Extremely Unexpected Adult Fans of My Little Pony verwondert de bezoeker met het intrigerende fenomeen ‘Bronies’, de mannelijke fans van de My Little Pony: Friendship is Magic serie.

De documentaire Persistence of Vision bespreekt de beste animatiefilm die nooit gemaakt is; een fascinerend levensproject van animatieregisseur Richard Williams (Who Framed Roger Rabbit?). Als fan van de onafgemaakte film besloot regisseur Garrett Gilchrist een voltooide versie te maken zoals Williams deze bedoeld had, genaamd The Thief and the Cobbler: Recobbled Cut.  Beide films zijn te bewonderen op KLIK!.

Als onderdeel van het thema The Fabulous Fifties wordt de langspeelfilm Gay Purr-ee uit 1962 vertoond; een mix tussen Van Gogh en Disney en met de stem van Judy Garland (The Wizzard of Oz).

Vrijdag- en zaterdagavond brengt KLIK! EYE en Toren in beweging en kan er volop gedanst worden. Op de vrijdag kan er, geheel in jaren vijftig stijl, gedanst worden op de live jazzmuziek van The Ob6sions. Als laatste mogen nogmaals de voetjes van de vloer op de zaterdag van KLIK!; tijdens het feest KLIK! KLIK! BOOM! in de Torenzaal. Waar onder andere het Franse duo Gangpol & Mit het publiek trakteren op een visueel overdonderende show.

Klik_Mupi_def

 

Reacties


ilovenoord