Voormalig zendschip Radio Veronica legt aan op NDSM-werf

‘Het roemruchte schip van Radio Veronica vertrekt aanstaande zaterdag uit Groningen en zal ijs en weder dienende, maandagochtend 18 november aankomen op de NDSM-werf in Amsterdam Noord’

Het Veronica schip staat symbool voor vrijheid en vernieuwing. Ondanks dat het zoveel jaren uit beeld is geweest, spreekt het Veronica schip nog steeds tot de verbeelding.

veronica-01

Stadsdeelvoorzitter Rob Post:

‘De activiteiten van het Veronica schip passen uitstekend bij de NDSM werf aangezien het schip onder andere een plek wordt waar jonge creatievelingen van alle disciplines en achtergronden, niet alleen de kans krijgen om hun kunsten tentoon te stellen maar vooral ook elkaar te inspireren. Een initiatief dat wij als stadsdeel toejuichen. Daarnaast staat het schip symbool voor rebels en tegendraads en ook dat vinden we passen bij de sfeer van de NDSM.’

Weer muziek in zendpiraat!
Na een verbouwing van een jaar in Groningen, legt het schip volgende week aan op de NDSM-werf in Amsterdam. Met een bestemming waar wederom radio, t.v. en nu ook debat, kunst, muziek, events, zang, dans en theater een rol gaan spelen.

Radio Veronica moest op 31 augustus 1974 stoppen met uitzendingen vanaf het schip. Daarna zwierf het door Nederland. In 2001 vertrok het naar Antwerpen om nu, na elf jaar, naar Nederland terug te komen voor een nieuw avontuur in Amsterdam-Noord!

Reacties


ilovenoord