De laatste 100 dagen van Rob Post

Rob Post gaat zijn laatste 100 dagen in als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Noord. Tijdens zijn ‘regeringsperiode’ is er ontzettend veel gebeurd en beslist. Met aanstaand vertrek in gedachten, blikt hij terug en vooruit op Amsterdam Noord. Nieuwsgierig?

Een anekdote:

Vandaag eerst een werkbezoek afgelegd aan Skeye. Een prachtig nieuw bedrijf in Noord. In het pand van Deep aan de Van Hasseltweg troffen accountmanager Marja Visser en ik Jan van Liebergen (ex Noorderparkkamer) en Gideon Heijn (baas van Deep). Jan gaf ons een presentatie over het jonge bedrijf Skeye dat doet aan “ aerial survey & imaging”. Zoals Deep onderwater de bodem in kaart brengt doet Skeye dat vanuit de lucht met Drones. Hoewel die term liever niet gebruikt wordt, begrepen we. Eindeloze toepassingen van fotografie en filmen met deze onbemande vliegtuigjes. Visuele inspectie van hoge schoorstenen en windmolens bijvoorbeeld. Het in kaart brengen van een nieuwe golfbaan vanuit de lucht, de voorraad in kaart brengen en exact berekenen van het volume van bergen zand en erts bij een overslagbedrijf in de haven van Amsterdam.
Op dit moment blijken ze het enige bedrijf in Nederland te zijn dat voldoende gecertificeerd is om dit te mogen doen. Mooi wel in Noord!

Reacties


ilovenoord