FINN – Dé Kerstfilm van dit jaar

Kerstfilms. Ze komen elk jaar weer terug. In Room with a View in Eye zagen we gisteren (ondergetekende plus kids, vijf en tien jaar) tijdens een pré-première de film FINN. Jan Decleir en Daan Schuurmans samen als opa en vader die niet meer met elkaar praten. Een jochie, Finn van tien, die zijn moeder verloor tijdens zijn geboorte. Mag geen viool spelen, maar moet voetballen. Ingrediënten genoeg voor een heerlijke kerstfilm. En die is ook zeer goed gelukt, de onverwachte wendingen maken het geen voorspelbare film.

finn-02

Samen met kinderen van de Muziekschool Amsterdam-Noord en Opera Kids Amsterdam (het draait tenslotte om muziek) zagen we de film in Eye als een van de eerste. Deze kinderen verzorgden de  muziek rondom de rode loper van de échte première, die een paar uur later plaatsvond. De première van FINN was ook het startschot voor de landelijke actie rondom kinderarmoede in Nederland:”Kinderen van de Rekening

‘Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen’
Een prachtige quote uit de film van opa Luuk. Finn volgt zijn droom  en wat er van uitkomt, dat verklappen we jullie niet. Ga zelf maar kijken!

FINN is een Nederlandse kerstfilm met o.a. Daan Schuurmans, Hanna Verboom, Jan Decleir en de 9-jarige nieuwkomer Mels van der Hoeven. De film is geregisseerd door Frans Weisz, winnaar van twee Gouden Kalveren. De film vertelt het verhaal van de negenjarige Finn die graag viool wil leren spelen ondanks dat het niet mag van zijn vader. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

FINN draait de hele kerstvakantie in Eye!

Reacties


ilovenoord