Vijf tips voor Winters Binnen // 13-14-15 december

De kortste dagen van het jaar dienen zich aan en dan weet je dat het tijd is voor Winters Binnen. Voor het derde jaar op rij stellen huiskamers, buurthuizen, café’s, snackbars, bibliotheken en winkels in Amsterdam-Noord hun deuren open om de korte dagen te veraangenamen met muziek, theater, beeldende kunst en film. Het programma is overvol en elk jaar lastig te kiezen waar je wil zijn. 

We tippen als ilovenoord jullie vijf optredens die wij zeker niet willen missen!

1. Cowboy
wb-01Eetcafe Number One is typisch het soort plek waar je makkelijk aan voorbij loopt. Het is niet groot, niet klein, niet smerig, niet mooi. Maar schijn bedriegt. Want de vaste gasten van Number One reizen iedere week duizenden kilometers om aan te schuiven voor hun favoriete maaltijd. Number One is namelijk de stamkroeg van piloten en stewardessen van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines.


2. JUDO
wb-02In 2012 maakte theatermaakster Ariadna Rubio Lleó en schrijfster Malou de Roy van Zuydewijn met 15 linedancers uit Tuindorp Oostzaan de voorstelling Cowboys. Dit jaar werken zij met vijf meisjes van judoclub Amsterdam-Noord (o.l.v. judoleraar Gerrie Veldhuizen) en actrice Marie Groothof aan JUDO.

Ik kan dit nu even niet aan
Wat kun je niet aan?
Aanvallen
Dan ga je in de verdediging
Ik weet me nu niet te verdedigen
Blijf dan gewoon staan


3. BREI II
wb-03BREI II is een beeldende theatervoorstelling in een gebreide kersttuin op wielen. Met kerstmis op komst gaat een tuinman met groene vingers op zoek naar zijn tuinvrouw. BREI II is gemaakt door de breiclub van de Theaterstraat. BREI is een project van de Theaterstraat waarin bewoners van Tuindorp Oostzaan en omstreken wekelijks breien aan een theaterdecor. Onder leiding van theatermakers Anne Maike Mertens, Nita Kersten en vormgever Bibi Trompetter wordt in dit decor een voorstelling gemaakt.


4. Dagen van Weemoed en Superkrachten
wb-04Dagen van weemoed en superkrachten is een pleidooi van een superheld voor de strijd om een betere wereld. Met een overmoedig vertrouwen in zichzelf en de toekomst en niet beschaamd om utopisch te zijn gebruikt hij zijn extreme kracht, met grootse verantwoordelijkheidsgevoel en de noodzakelijke zelfopoffering. Omdat het zijn lot is. ?The only way to know how strong you are is to keep testing your limits?
Een liefdevol verhaal over groteske ambitie, optimisme en bluf.


5. Noam Vazana

Noam Vazana uit Israel vult elke ruimte met haar hartverwarmende stem! De pers schreef: “Brilliant, fantastic, outstanding… her ballads go under your skin.” Met Felix Hildenbrand op basgitaar en Noam op piano en trombone een set vol klassieke en jazz invloeden.


Vrijdag: Winters Binnen openingsfeest

Aftrap van Winters Binnen is traditie getrouw in het Zonnehuis. Op vrijdag is daar het Winters Binnen openingsfeest met de uitreiking van de Tuindorp Oostzaan Kerstbokaal, spectaculair circus optreden met hand-to-hand acrobatiek en live muziek van de Noord All Star Bigband.

Zaterdag: Kerstmarkt op het Mosveld en Warme Winters Binnen Tunes in het Badhuis.

De meest lokale kerstmarkt van Amsterdam met diverse optredens, kerstkoren, verhalen bij de Vuurluifel, een kerststal met Ludique, zelfgemaakte kerstkados, Glühwein, warme chocomel en feestelijk eten vanuit alle windstreken!

Vanuit Badhuis Disteldorp verzorgen we als ilovenoord een middag lang live radio, vergezeld met warme choco+ of een échte Glühwein. Neem je radio of mobiel mee, met of zonder koptelefoon, plof neer in onze huiskamer en geniet van de warme Winters Binnen tunes op ilovenoord radio 106 FM … effe uitpuffen! Check onze event page!

Zondag: Opening nieuwe ruimte van de Kleurenstraat in de Banne en het Fabuleus Filmfestival

De Kleurenstraat opent haar nieuwe projectruimte met een feestelijke presentatie van de community art-projecten BOX 71 Deel 2, door kunstenaars Sandra Claesen, Frouwkje Smit en Jona Dekker, en Katja van Heesch.

In de Kleurenstraat vertonen buurtbewoners hun mooiste films tijdens het Fabuleus Filmfestival. Buurtkinderen vertonen in hun eigen film (gemaakt onder begeleiding van regisseur Ernest Meholli) hoe zij hun wijk mooier en leuker fantaseren. De film wordt gevolgd door een kinderfilmworkshop van de Taartrovers. Drie buurtbewoners hebben een film die hen diep raakt, uitgekozen om te laten zien aan een klein publiek in hun eigen huiskamer.

Reacties


ilovenoord