Eindelijk weer Rotie!

Hoera! De Bloemenbuurt heeft er een echte toko bij. Of beter gezegd een Food & Lounge tent met lekker veel rotie, moksie, telo en saoto soep. Sinds een kleine week heeft Tjalim Inn zijn deuren geopend op Mosplein nummer 28. En een eerste kennismaking met zijn saoto soep en tempeh doet smaken naar meer.

Het is echt moeilijk om goed Surinaams eten te krijgen in Noord, tenminste bij mij in de buurt. Vroeger zat er een hele goeie toko op het Gentiaanplein, maar helaas is deze al maanden verdwenen. Het is ook lastig ondernemen rond het Mosplein.

Hoewel ondertussen genoeg ondernemers hebben ingezien wat de potentie is van de van der Pekstraat, blijft het gebied rond het Mosveld een beetje sneu. De meeste gribus-tenten zijn nu wel dicht, maar de uitstraling van de sommige winkelpanden houdt niet over.

toko3

trotse eigenaar…

Toch heb ik goede hoop voor de winkels en cafeetjes aldaar. De plannen voor het nieuwe winkelcentrum zijn nu geen plannen meer, maar worden echt werkelijkheid. En zo’n ondernemer als Benito van Tjalim Inn, onderstreept de opgaande spiraal.

Hij komt uit Nieuwendam, maar zijn hart ligt bij de Mosveld buurt. Hij heeft dan ook flink geïnvesteerd in zijn fris groene inrichting en is vol goede moed dat hij met zijn eten de buurt gaat veroveren. Zijn specialiteit is Berkat, een Javaanse rijsttafel. Meerdere ingrediënten worden speciaal gemaakt door familie in Suriname.. Speciaal dus…alleen daarvoor al ga ik zeker snel terugkomen.

toko2

tijdens lunchtijd al best wel druk..

Ik wens Benito en zijn team veel geluk toe in 2014 en verder. En ik hoop dat zij andere ondernemers kunnen inspireren om te investeren in de buurt. Er staan nog wat horeca pandjes leeg…Een leuk jazz café of een ouderwetse bruine kroeg kan de buurt best gebruiken!!

Tjalim Inn zit op Mosplein 28 en is open tot 22uur voor afhalen, lekker Surinaams loungen of laten bezorgen.

Reacties


ilovenoord