Fysiek zelfbeheer, deel II – Goed nieuws en slecht nieuws

De profetische woorden voor deze aflevering komen van buurvrouw Kip (achternaam Tok, althans, zo noemt ze zich op Facebook). Zij wenste mij succes met de adoptie omdat ze zo haar eigen ervaringen met het stadsdeel had.

Hoe dan ook, eerst het goede nieuws. Mijn adoptieaanvraag is ontvangen en opgenomen in de administratie onder nummer Z12-47294 / 47790 – FBT 2014-0085. Fijn om te weten. En wat nog fijner is: in de bespreking van het Fysiek Beheer Team is mijn aanvraag goedgekeurd!

Dit houdt in dat het stadsdeel 1 groene afvalbak plaatst op de afgesproken plek. De kleur groen geeft aan dat deze bak niet geleegd zal worden door medewerkers van het stadsdeel. Afgesproken is dat ik de afvalbak zelf leeg als dat nodig is.

Gelukkig, schrijf het stadsdeel verder, zijn er veel bewoners die een afvalbak willen adopteren.

Hoewel, gelukkig… Daarin schuilt voor mij juist het slechte nieuws. Op het moment van schrijven van de brief was het stadsdeel door de voorraad groene afvalbakken heen. Zodra er weer afvalbakken beschikbaar zijn, dan zal de gewenste afvalbak geplaatst worden thv de Havikslaan 37.

Balen.

Buurvrouw Kip raadde me nog aan om het via buurtmeesters Coos of Fred van het Koekoeksplein te laten lopen. Dan zijn dingen ineens heel wat sneller mogelijk. Maar voor het experiment wil ik juist zo veel mogelijk de officiële wegen bewandelen, zonder kruiwagens.

De vrolijke flyer ‘Schoon en groen, samen doen!’, bijgevoegd in de brief met het heuglijke nieuws, vermeldt overigens wat het stadsdeel zelf doet om Noord schoon te houden: 1 keer per jaar het onkruid verwijderen uit de bestrating, 1 keer per maand het grofvuil ophalen, straatmeubilair onderhouden wanneer nodig. En verwijderen racistische graffiti: direct.

Misschien ook eens iets voor een experiment.

Het blijft nog een verrassing wanneer ik mijn felbegeerde afvalbak kan verwachten. Zodra het zover is – of wanneer er ander nieuws te melden is – leest u het op ilovenoord.

Reacties


ilovenoord