Samen in het CIRC\US! // t/m 12 januari

Een grote groep inwoners uit Amsterdam-Noord en omstreken werken samen met 14 professionals om van 4 tot en met 12 januari 2014 op het podium te staan bij Dansmakers Amsterdam. De amateurs en de professionals werken samen aan het multidisciplinaire theaterproject CIRC\US. Met live performances, dans, muziek en video vertellen ze verhalen en ontdekkingen uit hun leven. Zo gaat de vijfenvijftigjarige Carolien voor het eerst een trapeze nummer doen en krijgt de blinde Nasrin zicht in het donker.

circus-02 Iedereen heeft een stem, iedereen heeft een gezicht, iedereen heeft talent. Dit is het motto van CIRC\US. Dit was ook de reden voor artistiek leider van het gezelschap, Ron Bunzl, om CIRC\US op te zetten. “Ik geloof dat we allemaal een verhaal en een talent hebben, het is alleen een kwestie van ontdekken. De professionals halen dit bij de amateurs naar boven.”

Amateurs
De bewoners van stadsdeel Amsterdam-Noord konden zichzelf opgeven voor de voorstellingen. De amateurs repeteerden vervolgens twee maanden
intensief met de professionals om alle ervaringen en herinneringen boven tafel te krijgen en creatieve werelden te ontdekken. De mozaïek van beelden, woorden, informatie en handelingen die daaruit is ontstaan, vormt het verhaal van elke unieke voorstelling.

Ik heb gekozen voor Amsterdam-Noord omdat het een stadsdeel is dat vol in beweging en aan verandering onderhevig is. Een stadsdeel waar andere Amsterdammers nog weinig over weten, terwijl er zoveel interessante verhalen schuilen. Zoals de blinde Nasrin van vijfenvijftig jaar die haar wens door CIRC\US in vervulling zag gaan: een film maken, live op toneel, met een eigen camera. CIRC\US 2013 is de tweede editie van het project dat in 2010 van start ging.

iam TV, praktisch de buren van Dansmakers, maakte de onderstaande reportage.

Voorstellingen
CIRC\US vindt plaats van 4 tot en met 12 januari 2014. Restaurant Stork nodigt iedereen voor de voorstelling uit om een glaasje glühwein te komen drinken. Om 19.30 uur gaan de deuren open bij Dansmakers aan het IJ. Op de zondagen zijn er ook middagvoorstellingen om 13.30 uur.

 

Reacties


ilovenoord