Stem op je favoriete Ondernemer!

Het is vandaag de 27e januari, dus kunnen we vanaf nu gaan stemmen op onze favoriete creatiefste Ondernemer! De filmpjes van de drie finalisten zijn klaar en staan online.Wie o wie gaat het worden? Weet jij al op wie je gaat kiezen? Nog aan het twijfelen? Bekijk de filmpjes en maak je keuze

Jasper Helmer/Noorderlicht

Jasper Helmer runt sinds 2007 café/restaurant Noorderlicht op het NDSM-terrein, samen met mede-eigenaar Jolien van der Maden. Hij is er trots op dat Noorderlicht een begrip is geworden in en vér buiten Amsterdam. ‘Noorderlicht is veel meer dan een leuke plek aan het IJ waar je kunt eten en drinken’.

Vanuit deze plek organiseer ik samen met anderen allerlei creatieve dingen zoals de festivals HemeltjeLief en Dazzleville. Daar komen duizenden bezoekers op af. In de zomerperiode bieden we 4 avonden per week ruimte aan artiesten en kunstenaars om op te treden’. Met al zijn creatieve initiatieven heeft Jasper Amsterdam Noord en het NDSM-terrein stevig op de culturele kaart neergezet.

Oep Schilling/Fiction Factory

Ooit volgde Oep Schilling de Theaterschool. Later ontdekte hij dat hij meer talent had voor het bouwen van de decors. ‘Ik vind het leuk om met mijn handen aan luchtkastelen te bouwen. Samen met mijn broer en neef heb ik het bedrijf Fiction Factory opgericht. Inspiratie voor de naam kwam van de beroemde film Pulp Fiction’.

Het bedrijf maakt interieurs voor winkels, musea en theaterdecors. Daarnaast hebben ze hun eigen productenlijn met tafels, stoelen, kasten etc. Producties tot 50 stuks worden in Noord gemaakt. Grotere producties besteedt het bedrijf uit aan bedrijven over de hele wereld. Er werken bij Fiction Factory zo’n 60 mensen, die deels uit Noord komen.

Marcus Fernhout/Codum/A Lab

Jarenlang stond het voormalige Grootlab op Overhoeks leeg. Sinds juni 2013 is een deel van het gebouw in gebruik genomen door A-lab. A-lab is opgezet als broedplaats en biedt ruimte aan nieuwe media- en technologiebedrijven. Grote drijfveer achter het initiatief is Marcus Fernhout. ‘Het is mijn ambitie om bij te dragen aan het dna van Noord door een toffe plek te creëren voor ondernemers’.

Met de gemeente is een nieuw financieringsconcept uitgewerkt. In plaats van subsidie, heeft de gemeente een lening verstrekt. Zodra A-lab winstgevend is, wordt de lening terugbetaald. Hiermee ontstaat een fonds waarmee elders weer leegstaande panden ontwikkeld kunnen worden tot broedplaats, zo is de gedachte van Marcus.

Stemmen kan t/m 14 februari via het formulier op de Stadsdeel website

Reacties


ilovenoord