Takemusu Aikido in Noord

Goed voornemen van mezelf is steeds toch wat meer te bewegen. Iets meer dan alleen met de fiets scheuren door het Noordse landschap. Via-via kom ik er achter dat er nu in Noord een heuse Aikido school zit! Takemusu Aikido heeft zuid verruild voor Noord en op twee lokaties geven ze nu les. Je kan naar de dojo in de Kinderboom of in de Klimop.

Via een speciale Noord-aanbieding (ter introductie) kunnen we 12 weken lang 3x per week (of minder) komen kennis maken met de sport voor maar € 75,-. Na deze periode moet er besloten worden om lid te worden van Takemusu Aikido Amsterdam en staan alle reguliere lessen open voor deelname.

Tijdens de “beginnerslessen”wordt er kennis gemaakt met bewegen, vallen, basis oefeingen- en technieken zodat er tijdens de reguliere trainingen veilig getraind kan worden …

aikido-02

Aikido is een Japanse krijgskunst ontwikkeld door Morihei Ueshiba. Aikido ontmoet uitdagingen zonder weerstand te bieden en benadrukt oplossing in plaats van competitie. De uitdaging ligt in present/alert zijn en op een ontspannen manier probleem oplossend te kunnen reageren onder druk. De technieken zijn zeer efficient, effectief zonder echt te hoeven vechten. Bij het toepassen van deze technieken wordt er rekening gehouden met het welzijn van de agressor. Het doel is om de agressor te neutraliseren zonder (al te veel) schade toe te brengen.

Door het beoefenen van Aikido wordt de balans en integriteit tussen het gebruik van lichaam en geest ontwikkeld, en tevens kwaliteiten en eigenschappen om conflicten op te lossen op een manier dat beter is voor beide partijen.

Aikido gaat dus verder dan winnen en verliezen en is hierdoor een andere manier om met conflicten om te gaan.

Reacties


ilovenoord