30 enthousiaste directeuren gezocht voor het Zonnehuis

Het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan is misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam. Dit unieke plein, geheel in Amsterdamse Schoolstijl, is het kloppende hart van Tuindorp Oostzaan op slechts vijf minuten fietsen van de NDSM‐werf. Midden op het plein staat het monumentale Zonnehuis: een prachtig theater met een grote theaterzaal, een café, kleine zaal, en diverse andere ruimtes … maar!

Het theater staat op dit moment leeg! Eerder deden we al een oproep voor een soort Sam Malone, die het Zonnehuis opnieuw leven in kon blazen, maar dat is dus nog niet gelukt … en nu een oproep voor maar liefst 30 directeuren! Het blijft kwakkelen op het plein, tijd voor AKTIE!

Oproep!

Voor de exploitatie van het Zonnehuis zoekt Fijn Zonneplein nu 30 enthousiaste directeuren (parttime en fulltime m/v). Het Zonnehuis heeft veel fans in de buurt en ver daarbuiten. Dit is een unieke kans om met andere enthousiaste (culturele) ondernemers, theatermakers, vakmensen, muzikanten, horecatijgers, pioniers en realisten samen invulling te geven aan de programmering van het Zonnehuis.

Fijn Zonneplein gelooft niet alleen in de locatie, maar ook in de kracht van delen en samen bouwen aan de toekomst van dit nog onontdekte stukje Amsterdam. Je krijgt alle ruimte om ‐in gezamenlijkheid‐ je eigen invulling te geven aan het plein en theater. Samen ontwikkelen we een divers en samenhangend plan om het plein cultureel, economisch en maatschappelijk op de kaart te zetten, maar vooral ook om mooie dingen te maken en te programmeren.

We zoeken dan ook enthousiaste initiatiefnemers op cultureel, maatschappelijk en economisch gebied. We denken daarbij aan horeca, ambachtelijke bedrijven en culturele initiatieven. Ook verrassingen zijn welkom!

Fijn Zonneplein

Fijn Zonneplein is een netwerk van enthousiaste ondernemers en professionals en betrokken bewoners die het Amsterdamse Zonneplein op vele manieren op de kaart zetten. Dan doen ze onder andere door het organiseren van acties en evenementen en vernieuwende vormen van samenwerking.

Wat bieden ze?

 • Een breed podium voor je plannen.
 • Veel ruimte voor eigen inbreng.
 • Samenwerking met de ‘stadsmakers’ van nu … ilovenoord doet mee!
 • Volop doorgroeimogelijkheden.
 • Ze kunnen (nog) geen financiering bieden, maar wel tijd, goodwill en goede contacten.
  Meer informatie vind je op www.fijnzonneplein.nl, de Facebookpagina van Fijn Zonneplein of via Twitter: @fijn_zonneplein

Wat vragen ze?

 • Leuke plannen, goede ideeën en briljante ingevingen voor het Zonnehuis op het Zonneplein.
 • Enthousiasme en zin in een vernieuwende samenwerking.
 • Tijd voor het ontwikkelen / schrijven van een gezamenlijk plan.
 • Praktische kennis is fijn en welkom (juridisch, economisch, financieel)
 • Mail je plan of idee voor 26 februari 2014 naar fijnzonneplein@gmail.com of bel voor meer informatie met Nathalie van Loon (06 271 23 811)

Reacties


ilovenoord