Beste Baklava van Banne

Met de komst van het nieuwe winkelgebied Banne Centrum begint het er steeds meer te bruisen. Ilovenoord stapte de kersverse aanwinst Aspava binnen. En kwam er blij weer uit.

Al eerder kwamen we met positief culinair nieuws uit De Banne. Restaurant Touta en Coco’s Keuken waren echte aanwinsten. Oké, De Banne raakte met de verhuizing van de Ankerplaats zijn Chinees en bruine café kwijt. Maar daar staat inmiddels weer iets tegenover. Aan de oostelijke ingang, waar ook het fijne cafetaria Burger Block zit, huist sinds een paar weken Restaurant & Grand Cafe Aspava.

binnenbeeld

Wie er binnenkomt moet al z’n oude denkbeelden over De Banne overboord zetten. Het oogt hip, internationaal en vooral stijlvol. Waarom deze lounge-achtige zaak in De Banne? Eigenaar Fuat Kaya – zelf in de Vogelbuurt woonachtig – moet lachen om onze vraag. “Waarom niét? Ik heb bijna tien jaar in Oost gewerkt, en daar heb je best veel Turkse keukens. In West idem. Maar hier in Noord nog veel te weinig!”

fuat

De formule van Aspava is nieuw voor De Banne. Het is van ’s ochtend vroeg tot ’s avonds laat open. Er is een ontbijtbuffet waar je met heerlijke Italiaanse of Turkse koffie de dag kunt beginnen. Overdag zijn er lunchgerechten en uiteraard is er een grote keuze uit warme gerechten. Soepen, salades, warme en koude voorgerechten, wraps en döner, grill en visgerechten. De soepen zien er fantastisch uit, de koude gerechten lonken en de warme schotels eveneens. Ze smaken net zo goed als ze eruit zien, blijkt als we ons laven aan al het lekkers. Fris, vers en fijnzinnig. Maar de grote verrassing is de Baklava. Fuat is er trots op, en terecht. Zelden aten we die zo lekker!

soep

Kaya en zijn compagnon hebben binnenin het Banne Centrum een klein terras. In het voorjaar openen ze een buitenterras met 80 zitplaatsen. Dat gaat misschien wel het leukste terras van De Banne worden! Maar ook binnen is het prima toeven.

Je kunt er overigens ook gewoon afhalen. Maar wel bij de aparte ingang zodat de mensen in het restaurant niet gestoord worden. Kijk, dat is nou fijn. De Banne is echt weer een stukje leuker geworden! Afiyet olsun…

Aspava; Bezaanjachtplein 241; 020-2202125

www.aspavagrandcafe.nl

Algemene informatie winkelcentrum: http://www.bannecentrum.com/

Cafetaria Burger Block: http://www.bannecentrum.com/Banne_Centrum_winkel_Burger_Block.html

 

 

 

Reacties


ilovenoord