Coffeeshops en Megahostel van harte welkom in Noord; what’s next?

De wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord krijgt een nieuw hostel. Het ‘megahostel’ zou zich eerste instantie aan de Weesperzijde vestigen, maar wijkt wegens protesten vanuit de buurt nu toch uit naar Noord. Het hostel zal rond de 750 bedden krijgen en wordt gevestigd in een deel van het Groot Lab gebouw, aldus Het Parool.

En volgens De Telegraaf van vandaag (7-2-2014) mag van Rob Post er best een extra coffeeshopje bij in Noord, op de NDSM bijvoorbeeld. Ik heb ook al een naam voor het rookwinkeltje, als eerbetoon aan de minister die de regels weer zo nodig moest veranderen.

opstelten-coffeeshop

Ik riep het vorige week nog in een discussie over onze stadsdelen: in Noord kan je nog pionieren, Noord heeft de ruimte voor innovatie en ontwikkeling, Noord durft en … sinds vandaag denkt het stadsdeel ook nog (geestver)ruim(end) met je mee.

Persoonlijk heb ik niets tegen de komst van een blowend budgethotel in GrootLab; het gros rolt uit de trein de pont op en waggelt naar zijn bed en de volgende dag vice versa. Ik hoop van harte dat menig toerist de wijk verder inloopt en ander Noorderlijke pareltjes ontdekt; Torentje Adam is in ieder geval verzekerd van een bootlading Ieren in het weekend.

Het moet echter niet zo zijn dat Noord het afvoerputje van de Grote Schoonmaak ‘1012’ wordt die Ex-wethouder Asscher enige jaren gelden is gestart. Krijgen we straks ook de overgeplaatste hoertjes uit het Singel-gebied langs de Noordelijke IJ-oevers? Ik vermoed dat Rob Post een iets ander afscheid voor ogen heeft dan het doorknippen van zijn laatste (rode) lintje dat het ‘Noorderlijke Wallengebied’ opent.

roomsofredbull_1

Stel je voor: allemaal rood verlichte ramen aan de oevers of in de Van der pek… Brrrr. Je kunt een rondvaart met  Olympiërs of een jubileum van King Willy wel op je bolle buik schrijven: teveel stonede buitenlandse hoerenlopers in dat Noord. Tenzij we er natuurlijk voor de gelegenheid Kunst of Mode uit Noord in de peeshokjes plaatsen. Best wel multi-functioneel zo’n ‘focus op toerisme-aanpak’.

Dan; wie erft het neon-verlichte Damrak? Deze mag je van mij skippen, Rob. Alhoewel die Kerstmarkt en dito verlichting er mochten zijn afgelopen jaar. Die past prima in dat stukje tussen pont en Van der Pek. Wordt de Tolhuistuin ook meteen goed uitgelicht. Oh ja, vergeet niet in de kleine lettertjes te vermelden dat we draaiorgels niet zo op prijs stellen: iets met beschermde meeuwen en meerkoeten, je verzint wel iets.

Mis ik dan nog iets? Fietsboten? Nog even en die hebben we in Noord ook nodig. Maar daar kleeft weinig onderwerelds aan. Dus die skippen we ook. Een Opvangcentrum voor Methadon verslaafden? De plek om je fiets te helen? Hebben we die nog niet in Noord? Dan heeft de toekomstige Bestuursvoorzitter van Stadje Noord nog een mooie uitdaging voor de boeg. Stemmen maar!

Bas Nadorp

Reacties


ilovenoord