Het Fantastisch Kinderfilm Festival in Eye en Toren

Het Fantastisch Kinderfilm Festival is alweer stiekum afgelopen woensdag van start gegaan. Met de voorjaarsvakantie in het vooruit een ideaal festival om met je kids naartoe te gaan. Een filmpje pakken in Eye of naar de Keuken van Pruttel & Proef, die in Toren opgebouwd is. Het festival duurt nog t/m 28 februari

films-01

De superheld,  Dik Trom, Pim & Pom: fijnproevers!, Ratatouille, Wallace and Gromit en nog veel meer films staan op het programma, voor elke leeftijd wel wat en dus altijd moeilijk om te kiezen. Dit jaar is er ook weer een interactieve installatie om lekker zelf film maken te ervaren, namelijk de De Keuken van Pruttel & Proef!

De Keuken van Pruttel & Proef

De Keuken van Pruttel & Proef is een sfeervol interactief landschap waar jonge bezoekers van het Fantastisch Kinderfilm Festival hun neus steken in bijzondere keukengeheimen en spelen met hun verbeeldingskracht. Hoge pannen zijn omgetoverd tot stop-motion studio’s, waarin kinderen stop-motion films ‘koken’ met gekleurde pastavormen.

films-02a

Zelf ontworpen, kleurrijke borden worden als achtergronddecor gebruikt in deze spaghetti-stop-motion-films. Kinderen presenteren hun tafelmanieren voor de camera en laten keukengerei de hoofdrol spelen in een spannende silhouetten voorstelling. In het walnootparcours flipperen de walnoten over de baan en door de lucht. Welke noot valt in de suikerpot?

Kleurrijke borden kan je er maken om mee te nemen naar huis of als achtergronddecor in je spaghettifilm. In de keukenshow van ‘Madame Craque’ bakken kinderen heerlijke Franse hartige taartjes en in de limonadefabriek stroomt zoetigheid in alle kleuren van de regenboog door de buizen. Mis het niet!

Reacties


ilovenoord