Joke van Duyl (BPN) vindt dat Noord niet mag worden volgebouwd

Op 19 maart kiest Amsterdam-Noord voor het eerst een bestuurscommissie – de stadsdeelraden worden afgeschaft. Ilovenoord stelt alle lijsttrekkers voor. Dit keer is het spreekgestoelte voor de aanvoerder van de Belangen Partij Noord, Joke van Duyl (1950). “Een grote pont hoort echt bij Noord.”

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de bestuurscommissie?

De Belangen Partij Noord is nog de enige lokale partij in Noord. En de bestuurscommissie kan op sociaal vlak nog veel doen voor ouderen en jongeren.

Heeft Noord nog wel iets te vertellen na de verkiezingen?

Veel taken en bevoegdheden gaan naar de stad, maar we kunnen hierin nog wel sturen door alert te zijn en ideeën van bewoners naar de stad te brengen.

Waar wil je je vooral voor inzetten in de komende bestuursperiode?

Ik wil me inzetten voor de bestrijding van zwerfvuil, voor de vrijwilligers die het zelfbeheer van buurthuizen en speeltuinen op zich nemen en zeker ook voor de ouderen. Ik ben verder voor een goed woon- en werkklimaat in Amsterdam-Noord en ik vind het belangrijk dat jongeren hun school afmaken.

Wat mag in Amsterdam-Noord absoluut zo blijven als het is?

De eigenwijsheid van de bewoners. En ik vind dat de bussen die nu naar het Centraal Station gaan vanuit de verschillende wijken niet allemaal wegbezuinigd mogen worden bij de komst van de Noord-Zuidlijn.

En wat moet zo snel mogelijk veranderen?

Noord mag niet helemaal worden volgebouwd, dus niet boven ieder grassprietje een bouwplan hangen. Genoeg leefruimte is ook van belang.

Hoe maken we samen Amsterdam-Noord?

Door saamhorigheid. Door te weten wie je buren zijn en samen te zorgen voor een veilige en schone buurt.

En tenslotte: brug of pont?

Een grote pont! Dat hoort zo echt bij Noord. Voor de rest is het stadsdeel goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.

 

Over Joke van Duyl

Woont in Noord sinds: mijn geboortejaar 1950

Luistert naar: iedereen die iets zinnigs te zeggen heeft

Drinkt: koffie bij Roezemoes

Eet: graag thuis of bij een gezellig restaurant in Noord

Danst: overal waar geen zwerfvuil ligt

 

Reacties


ilovenoord