Oproep tot hulp aan het 4 mei Comite Midden- Noord en de Banne

Ieder jaar organiseert het 4 mei Comité Midden Noord en de Banne een herdenking op bij het monument op het Mosveld, ter nagedachtenis aan de medeburgers die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Het Comité is op zoek naar nieuwe leden die ervoor kunnen zorgen dat de traditie van de 4 mei herdenking bij het monument op het Mosveld blijft bestaan.

Het monument op het Mosveld te Amsterdam is een bronzen beeld van een feniks, onthuld in 1951.De feniks is een vogel uit de Griekse mythologie. Deze vogel was in staat om na het sterven uit zijn eigen as herboren te worden. Als zodanig is er dus een parallel met de oorlog: het volk is na de oorlog uit zijn as herrezen.

Het Comité
Het comité bestaat uit een aantal trouwe bestuursleden die zich al jaren inzetten voor het voortbestaan van de herdenking. Omdat een aantal leden van het comité op leeftijd raken zijn ze op zoek naar nieuwe en jonge bestuursleden uit de buurt die deze traditie over kunnen dragen op een volgende generatie! Het comité zoekt met name mensen die de ingangen bij scholen in Noord kennen (bijvoorbeeld docenten) en mensen die handig zijn op het gebied van geluidstechniek

 

Reacties


ilovenoord