SelfOrganisedUrbanism #3 Theater Billenkoek

Nadat Charlotte erover verteld had op een bijzondere decemberavond in Pllek, bleef haar verhaal op aangename wijze (achter) in mijn hoofd rondhangen. Je ontmoet niet elke dag 1. iemand die een kindertheater aan het opzetten is en 2. iemand die zó enthousiast, vrolijk en gedreven kan vertellen over haar plan & wens.

Goddank barst het in Noord van de plannen, wensen, gedrevenheid en de actielust, dus ik liet Charlotte en haar verhaal lekker in mijn achterhoofd ronddansen en was blij verrast toen ik het premièrenieuws las over Noords’ eigen splinternieuwe kindertheater: Theater Billenkoek. Ze had het voor elkaar! Te gek.

Charlotte Huiskamp geëmotioneerd door lieve en trotse woorden van (geboren en getogen Noordeling!) partner Koert-Jan de Bruijn

Charlotte Huiskamp geëmotioneerd door lieve en trotse woorden van (geboren en getogen Noordeling!) partner Koert-Jan de Bruijn

Het is weer zo’n type. Types die we vaker zien in Noord. Iemand die denkt ‘Dan doe ik het zelf wel!’. De bijna twee meter lange, mooie Charlotte (maakt altijd indruk als je zelf 1.58 bent), voormalig theatervrouw en script-editor voor TV, zette zichzelf (en familie, vrienden en kennissen) aan het werk.

Ouders en kinderen kijken samen naar de voorstelling...

Ouders en kinderen kijken samen naar de voorstelling…

Huiskamp was als moeder van twee jonge kinderen op zoek naar een gezinsuitje voor de zondag, waar je niet de hele stad voor door hoeft te cruisen… Dat je dan ook nog op zoek moet naar een parkeerplaats met stuiterende peuters, huilende baby’s en tassen vol luiers, snoetenpoetsers, hapjes, speelgoed. En dan óók nog maar hopen dat je het allemaal nog redt vóór het – je op de klok vastketenende – MIDDAGDUTJE (gruntend uitspreken svp) . Voor de kinderlozen: middagdutjesstress lijkt op parkeermeterstress. Je wilt gewoon niet wéten wat er gebeurt als je het niet redt, zegmaar.

Acteurs Jente Slebioda en Mitch Wolterink spelen de voorstelling 'Dirkje Draaikont' de komende vijf zondagen in het kindertheater in Nieuwendam.

Acteurs Jente Slebioda en Mitch Wolterink spelen de voorstelling ‘Dirkje Draaikont’ de komende vijf weken in het kindertheater in Nieuwendam.

We willen theater, dat mag best – gewoon als basisbehoefte in je leven en binnen den opvoeding, we willen fijne voorstellingen gewoon ‘thuis’ in Noord- gemaakt door gedreven en professionele makers & bedenkers, we willen een warme plek waar het hele jonge gezin samen met andere fijne gezinnen knus kan zondagssamenzijn zonder stijfgestressed en/of kletsnatgeregend terug thuis te komen… Zal Charlotte zoiets ongeveer gedacht hebben..?

De voorstelling na - spelen of misschien heb je zelf wel een voorstelling bedacht? Alles kan! Alle kinderen mogen zich verkleden met de aanwezige verkleedkleren in theater Billenkoek!

De voorstelling na – spelen of misschien heb je zelf wel een voorstelling bedacht? Alles kan! Alle kinderen mogen zich verkleden met de aanwezige verkleedkleren in theater Billenkoek!

Charlotte Huiskamp startte het kindertheater in ‘De Ruimte’, een gebouw op de Middeliestraat 10, achter het Purmerplein. Lekker centraal in Noord. Zondag 23 februari jl. werd de première gespeeld door acteurs Jente Slebioda en Mitch Wolterink. Huiskamp schreef de teksten en de acteurs schrijven zelf de liedjes. (Want: meezingen mag!) Binnen een cyclus van zes weken worden steeds nieuwe voorstellingen getoond. Kinderen en ouders aanwezig bij de première van ‘Dirkje Draaikont’ waren enthousiast en Charlotte kijkt vol trots en met enorm veel plezier terug naar de eerste keer. Het concept werkt! Noord is een kindertheater rijk(er)!

Praktisch:
* Theater Billenkoek – gebouw de Ruimte – Middeliestraat 10 – 1023 AK Amsterdam
* Voor meer informatie kun je Charlotte bellen op 06 54 261 649
* Mailen via info@theaterbillenkoek.nl
* Iedere zondag zijn er 2 voorstellingen (Jawel! vóór en ná het dutje) 10:30 en 14:00 uur
* De kaartjes kosten € 7,50 (alleen cash) en zijn inclusief koffie/thee/limo en koekjes
* In het theater hangen verkleedkleren voor alle acteurs en actrices in de dop

Kijk ook op de gezellige website van Theater Billenkoek, daar staat alles ook helder op vermeldt.

Foto’s: Lotje van der Bie

Reacties


ilovenoord