Sjoerd Keulen (CDA) vertrouwt op de creativiteit van de Noorderlingen

Op 19 maart kiest Amsterdam-Noord voor het eerst een bestuurscommissie – de stadsdeelraden worden afgeschaft. Ilovenoord stelt alle lijsttrekkers voor. Dit keer maken we kennis met de lijsttrekker van het CDA, Sjoerd Keulen (1982). “Ik zal ervoor zorgen dat ze niet om 90.000 Noordelingen heen kunnen.”

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de bestuurscommissie?

De afgelopen jaren zag ik in Noord veel goeds gebeuren. Het stadsdeel begon steeds meer te bruisen. Wijken zoals mijn eigen buurt De Banne werden grondig opgeknapt. Deze ontwikkelingen dreigen te stoppen door de crisis. Ik zag helaas ook de straten steeds viezer worden, door de verkeerde bezuinigingen. Ik wil me inzetten om dit te veranderen, zodat Noord nog leuker en schoner wordt.

Heeft Noord nog wel iets te vertellen na de verkiezingen?

Absoluut, omdat de bestuurscommissie bepaalt hoe je buurt er uitziet. Afval, groen, wonen, parkeren, welzijn, jeugdgezondheid, vrijwilligerswerk, jongerenwerk en sport zijn allemaal de bevoegdheid van de bestuurscommissie. Noord gaat dus zelf over zijn eigen buurt. Daarnaast zal ik er persoonlijk voor zorgen dat ze in de Stopera niet om bijna 90.000 Noordelingen heen kunnen.

Waar wil je je vooral voor inzetten in de komende bestuursperiode?

In Noord is het de afgelopen tien jaar niet veiliger geworden. Dit zie je terug in het grote aantal woninginbraken en de golf van overvallen op winkels. Deze criminaliteit terugdringen heeft mijn prioriteit. Het tweede belangrijke punt is de hoge werkloosheid in Noord: 15 procent. Dit is een derde hoger dan het Nederlands gemiddelde. Daarnaast leeft 20 procent van de gezinnen in Noord op het sociaal minimum. Dat is onverteerbaar en de enige weg uit deze armoe is werk en scholing, zo nodig verplicht.

Wat mag in Amsterdam-Noord absoluut zo blijven als het is?

Noord is een van de weinige plekken in Amsterdam waar je nog een betaalbare woning vindt en waar je bijna overal nog zonder parkeervergunning makkelijk kunt parkeren. Samen met het vele groen maakt dit Noord uniek, en dit moet zo blijven.

En wat moet zo snel mogelijk veranderen?

In Noord moet vaker vuil worden geveegd. De straten zijn de afgelopen jaren weer volgelopen met zwerfafval. Het blijft echter dweilen met de kraan open, zolang niet meer mensen de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen buurt. De gemeente kan hierbij ondersteuning bieden, zoals we zien bij de wijkbewoners die een afvalcontainer hebben geadopteerd.

Hoe maken we samen Amsterdam-Noord?

Door te blijven vertrouwen op de creativiteit van de Noorderlingen. Noord heeft de afgelopen jaren steeds bewezen dat we samen met maatschappelijke partners onze buurt prima zelf kunnen vormgeven. Of het nu gaat om de buurtmarkt in de Van der Pekbuurt, de Volksopera bij het Zonnehuis of de totstandkoming van het Concertgemaal in het park naast mijn straat. Telkens heeft Noord me weer verrast met creatieve initiatieven van buurtbewoners.

En tenslotte: brug of pont?

Ik neem elke dag met plezier de pont, zelfs met hagel op het voordek. Het geld voor een brug kunnen we in Noord echt nuttiger besteden en met de komst van de Noord-Zuidlijn verdwijnt de noodzaak voor een brug nog verder. Wat is er heerlijker om na een dag hard werken tot rust te komen op de pont van Centraal naar de NDSM?

 

Over Sjoerd Keulen

Woont in Noord sinds: 2008

Luistert naar: Armin van Buuren en Bach en zingt mee met De Dijk tijdens de afwas

Drinkt: een Hefeweizen op een terrasje op het NDSM-terrein

Eet: pistoletje fricandeau van Nick Bos

Danst: veel te weinig en weinig elegant.

 

Reacties


ilovenoord