Erna Berends (SP) wil dat mensen fijn en betaalbaar kunnen wonen

Op 19 maart kiest Amsterdam-Noord voor het eerst een bestuurscommissie – de stadsdeelraden worden afgeschaft. Ilovenoord stelt alle lijsttrekkers voor. Dit keer krijgen we antwoord op onze prangende vragen van SP-lijsttrekker Erna Berends (1979). “De balans tussen het stedelijke en het dorpse karakter moet behouden blijven.”

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de bestuurscommissie?

Commentaar leveren vanaf de zijlijn kan leuk zijn, maar brengt je niet veel verder. Als actief lid van de SP probeer ik iets bij te dragen aan een fijner, veiliger, mooier en levendiger Noord, waar mensen naar elkaar omkijken. De nieuwe bestuurscommissie moet in Noord de straat naar de raad brengen en mensen wat te zeggen geven over hun eigen omgeving. Daar ga ik voor.

Heeft Noord nog wel iets te vertellen na de verkiezingen?

Als je als politicus of bestuurder goed luistert naar de bewoners en zorgt dat je een goed verhaal hebt, dan heb je altijd wat te zeggen. Wij hebben er belang bij om naar de wensen, ideeën en problemen van Noorderlingen te luisteren en daar wat mee te doen. En reken maar dat als er dingen gebeuren die slecht zijn voor Noord dat ze dan van me zullen horen.

Waar wil je je vooral voor inzetten in de komende bestuursperiode?

Ik vind het belangrijk dat we in Noord buurten hebben waar mensen fijn én betaalbaar kunnen wonen en waar de bewoners contact met elkaar hebben. De buurten waar dit nu al zo is, moeten we koesteren en ondersteunen. In de buurten waar dit minder het geval is, wil ik hard aan de slag om dit te realiseren.

Wat mag in Amsterdam-Noord absoluut zo blijven als het is?

De combinatie van het stedelijke en het dorpse karakter maakt Noord ontzettend leuk. Die balans moet behouden blijven.

En wat moet zo snel mogelijk veranderen?

De enorme drukte bij de voedselbank. Ik hoop dat het daar snel weer rustig wordt, omdat meer mensen aan het werk en uit de armoede komen.

Hoe maken we samen Amsterdam-Noord?

Door niet mopperend aan de kant te blijven staan. Als je ergens ontevreden over bent, zoek dan wat andere mensen die dat ook willen en ga ervoor. Samen kun je je wijk en je stadsdeel leuker en mooier maken. Onverschillig mopperen en niks doen, helpt niemand verder.

En tenslotte: brug of pont?

Ik zou de pont niet willen missen. Ik sta nu bijna dagelijks op de pont tussen de NDSM-werf en het Centraal Station. Altijd weer een heerlijk moment om te mijmeren en te genieten van het fantastische uitzicht. Ik zou de pont dus heel erg gaan missen, mocht die ooit verdwijnen.

 

Over Erna Berends

Woont in Noord sinds: 2004

Luistert: sinds de Volksopera in Tuindorp Oostzaan steeds vaker naar opera

Drinkt: koffie en droge witte wijn, het liefst in mijn eigen achtertuin

Eet: wat er op het menu staat in Café Modern

Danst: alleen thuis met mijn tweejarige dochter

 

 

Reacties


ilovenoord