Exotische massages in Amsterdam Noord?

Ik ben er zeker honderd keer langsgefietst en heb honderd keer gedacht: waar gaat dat over? Wat Pho? Wat is dat? Ik bedoel dat vreemde zaakje bij de Papaverhoek, met die gouden beelden, vervaagde foto’s en met een altijd dichte deur. Op de gevel staat: traditionele Thaise massage’s. Maar dan weet je nog niets, toch? En daarbij heb ik nog nooit iemand in of uit zien lopen, Thais of anderszins.

vage foto’s en een altijd dichte deur

Wellicht ook ingegeven door de plek (de Papaverhoek is niet het meest bloeiende bedrijventerrein van Noord), maar de dichte deur en licht vervaagde foto’s van halve naakte dames roepen toch ongevraagd associaties op met prostitutie, vrouwenhandel, illegale witwaspraktijken… Het zal toch niet? Hier in Noord?

Vorige week kwam ik er weer langs. Dit keer niet hijgend op weg om ergens te laat te komen, maar met tijd om te doden. Nu viel me pas op dat, onder een gehavend afdakje, een informatiebord is neergezet. De deur was echter opnieuw gesloten en een blik naar binnen leverde niet meer op dan zicht op een verlaten ruimte, met meer gouden beelden, plastic bloemen en varens. Een soort enge verstillende vrolijkheid…. en nog steeds geen mens te zien…

20140301_145955

verstillende vrolijkheid…

Het informatiebord leverde echter wel een link naar een website: www.watpho.nl op. Het lijkt toch allemaal heel onschuldig. Strippenkaarten, Valentijns acties, verschillende soorten massages en stoombaden. Ziet er uit als een goed lopend welnesscentrum..

Maar kennelijk ben ik toch niet de enige bij wie andere verwachtingen worden gewekt. Onder informatie staat in rode letters: bij ons geen sex en/of erotische getinte massages.  Maar wat een traditionele Thaise massage dan wel inhoudt, wordt me niet helemaal duidelijk.

traditionele massages??

traditionele massages??

Nieuwsgierig geworden besluit ik ze te bellen. De telefoon wordt vrijwel onmiddellijk opgenomen door een moeilijk verstaanbare dame. We houden het gesprek dus kort. Massage Yes?  Tomorrow? Yesss no problem.  En kan ik iemand meenemen? Kan die dan tegelijk worden gemasseerd? Yes. How many? Anytime. No problem. Geen probleem dus…  Ik besluit mijn vriend slash fysiotherapeut mee te vragen voor een professioneel oordeel. En voor back-up, mocht ik toch verhandeld dreigen te worden.

De volgende dag bevinden we ons onwennig in de plastic ontvangstruimte. We worden begroet door een lief lachende dame. Thee? Koffie? Cola? Met een  lauw kopje thee in de hand en op onze sokken worden we door een deur geleid. Achterin blijkt een grote ruimte met meerdere matrassen naast elkaar op de grond. Aan de muur hangt een keur aan diploma’s en certificaten. Hier vind dus het grote masseren plaats.

ons tweepersoons kamertje...

ons tweepersoons kamertje…

Met gordijntjes wordt heel handig een twee persoonskamertje voor ons gecreëerd. Alle kleren moeten uit behalve de onderbroek. Na een paar minuten praktisch naakt wachten, krijgen we allebei een masseur. Ik een dame, en mijn fysiovriend een heer.

Beide vleien zich in stilte aan onze voeten en beginnen met een kort gebed. Vervolgens worden we naast elkaar liggend stevig onderhanden genomen. Eerst met zachte aai- en draai bewegingen, maar al gauw wordt het serieuzer. Mijn massagevrouw loopt over mijn kuiten en duwt haar knie in mijn handpalm. Au!! Naast mij loopt de massageman heen en weer over mijn fysiovriend zijn rug. Aii!

massagemeester...

massagemeester…

Helemaal stil is het nu niet meer. Om en om slaken we kreten van pijn. Too hard Yess?? Vraagt mijn persoonlijke massagemeesteres. Ik kan niet anders dan heel hard lachen. Ohh. first time?? Alsof je hier aan gaat wennen? zeg ik tegen mijn fysiovriend. Maar die is te druk bezig met pijn verbijten om te kunnen antwoorden. Mijn nieuwe massagevriendin en ik lachen elkaar toe. Mannen…watjes zijn het.

Na een halfuur lichamelijk genoegen en ongenoegen ineen, krijgen we ter afsluiting een glaasje verse jus. In de wachtruimte zitten plots vier Thaise dames te breien en te kletsen. Je krijgt toch het gevoel dat er nog ergens een kamer is met dertig opeengepakte Thai, wachtend op de klant. Vooralsnog zijn we toch echt de enige. “Wat vond je ervan?”, vraag ik mijn fysiovriend. “Best fijn eigenlijk…maar ik denk wel dat ik vanavond een massage kan gebruiken…” Yess…no problem.

Wat Pho zit op Papaverweg 7B  En is 7 dagen per week geopend van 11-23:00 tel: 020-3340587

Reacties


ilovenoord