Lijsttrekkers gaan in debat

Op vrijdag 14 maart gaan vijf vrouwelijke lijsttrekkers uit Amsterdam-Noord nog één keer met elkaar in debat. Vanaf 20.00 uur discussiëren ze met elkaar in het Hyperion Lyceum (Tolhuisweg) over verschillende lokale thema’s. De VVD en de PvdA debatteren over het thema ‘werk’. D66 en GroenLinks kruisen de degens over het thema ‘beroepsonderwijs’. SP en D66 bediscussiëren het thema ‘wonen’. GroenLinks en de VVD gaan in debat over het thema ‘fietsvriendelijkheid’. Bij het laatste thema ‘zorg en welzijn’ staan de PvdA en de SP tegenover elkaar.

Bezoekers krijgen tijdens het slotdebat ruime gelegenheid om met de lijsttrekkers in discussie te gaan. Uiteraard is iedereen welkom om het debat bij te wonen. Politiek journalist Wouter Boonstra start het debat met een uitleg over het nieuwe systeem van bestuurscommissies dat Amsterdam na de verkiezingen van 19 maart krijgt. Centraal staat de vraag: ‘Wat hebben bestuurders in stadsdeel Noord eigenlijk nog te zeggen in het nieuwe bestuursstelsel?’. De cabaretier Jelle Kuiper zorgt voor een vrolijke noot tijdens het debat, door in een aantal columns zijn eigen kijk op de politiek in Noord geven. Kuiper woont zelf in Amsterdam-Noord en staat op dit moment op de planken met de voorstelling ‘De presentator’.

Het slotdebat wordt georganiseerd door De Keus van de Geus en Stadsblad De Echo. Het debat duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op de foto de lijsttrekkers die het op het slotdebat tegen elkaar op zullen nemen. Van links naar rechts: Coby van Berkum (PvdA), Mariska Min (GroenLinks), Saskia Groenewoud (D66), Erna Berends (SP) en Elisabeth Groot (VVD). (Foto: Emiel van Lint)

Reacties


ilovenoord