Roller derby is hot & happening!

Roller derby is een full-contact sport voor dames op rolschaatsen. Per ronde is er telkens één speelster die punten kan scoren (de jammer). Beide teams proberen hun eigen jammer zo snel mogelijk alle speelsters van de tegenpartij te passeren, terwijl ze de jammer van het andere team op alle mogelijke manieren hinderen. De snelheid van het spel en een flinke dosis gecontroleerde agressie zorgt voor een waar spektakel.

Nieuwsgierig geworden?

Op 6 april 2014 strijden ’s lands beste teams tegen elkaar in Sporthal De Weeren in Amsterdam. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen eind vorig jaar werd het All Stars team van de Amsterdam Derby Dames eerste. De Rock City Rollers uit Eindhoven waren een zeer waardige nummer twee. Het belooft dus een zeer spannende wedstrijd te worden.

roller-derby-02

De zaal opent om 11.00 en om 12.00 start de eerste wedstrijd van de dag: het B-Team uit Amsterdam neemt het op tegen de dames van Suck City Rock ’n Rollers uit Breda. De wedstrijd van de All Stars begint om 14.00.

In de voorverkoop zijn tickets verkrijgbaar voor slechts € 5,00. Aan de deur kosten ze € 7,00. Kinderen onder de 12 hoeven geen entree te betalen.

foto’s  door Branko Collin (via Amsterdam Derby Dames)

Reacties


ilovenoord