Sneak peek: het begin van een verhaal uit De Buiksloterbreekbekkikker

“Waar hij precies vandaan was gekomen, wist niemand. Niemand was er ook echt nieuwsgierig naar. Niet waar hij vandaan kwam, maar wat hij kon was belangrijk. Wat hij kon met die magische handen van hem. Hij was simpelweg aan komen lopen, langs het kanaal. Met flinke stappen, maar zonder haast. Uit noordelijke richting, op een mooi frisse lentedag. Zijn blonde krulhaar wapperde vrolijk in een zacht, warm briesje. De zon scheen op zijn roze wangen, in zijn blauwe ogen twinkelde een binnenpretje. Hij kwaakte wat naar de eenden in het water en floot een wijsje met de merels in de bomen mee. Een gezonde jongeman die uit het noorden langs het kanaal was gekomen. Dat was alles wat de mensen ervan wisten.

Samuel en Thymen hadden hem als eerste gezien. Ze speelden bij het kippenbruggetje, waar ze takjes en steentjes in het water gooiden om te zien wat er zou gebeuren. De takjes bleven drijven, de steentjes zonken meteen onder water. Zou Thymen blijven drijven? En Samuel? Zouden ze takjes of steentjes zijn, als ze zelf van de brug af sprongen? Voorlopig was het nog net even te koud om het te proberen, vond Thymen. En Samuel gaf hem gelijk. Hij keek op en zag in de verte, ongeveer bij de molen, iemand aan komen lopen. Thymen had het ook gezien: ‘Wie het eerst bij hem is, heeft gewonnen!’ En zo hard ze konden, renden ze op de vreemdeling af.
Thymen lag een klein stukje voor, maar net toen hij er bijna was, struikelde hij en viel op de grond. ‘Auw! Auw! Auhauw!’ Samuel stopte met rennen en samen met de vreemdeling keek hij naar de scheur in Thymens broek. Onder de scheur zat bloed van een flinke schram op Thymens rechterknie. En toen gebeurde het…”

boek-02

Zo begint het verhaal ‘De man die langs het kanaal kwam’ dat ik schreef voor het gloednieuwe boek De Buiksloterbreekbekkikker en andere fantastische verhalen uit Amsterdam Noord. Vanaf vandaag wordt dit boek verspreid onder alle families van basisschoolgaande kinderen in Noord!

Elf schrijvers droegen hun verhalen bij aan De Buiksloterbreekbekkikker, waaronder ook de samenstellers van het boek: Nancy Wiltink en Anna van Praag. Tussen 10 en 21 maart trekt dit elftal erop uit om duizenden exemplaren langs te brengen bij de basisscholen van Noord.

Vanaf 15 maart is het rijkelijk geïllustreerde boek bovendien in de boekhandel te vinden. Natuurlijk ook bij ‘onze eigen’ eigenwijze kinderboekenwinkel Spinzi (www.spinzi.nl) aan de Van der Pekstraat!

Rob Post deelde vanmorgen de eerste boeken uit - foto: Jitske Schols

Rob Post deelde vanmorgen de eerste boeken uit – foto: Jitske Schols

Reacties


ilovenoord