Framer Framed opent in de Tolhuistuin met ‘Crisis of History’

Amsterdam-Noord is bijna een nieuwe tentoonstellingsruimte rijker. Maar is het wel een tentoonstellingsruimte zoals we die kennen? En wat is de rol ervan in de hedendaagse samenleving? Dat zijn vragen die het team van de nieuwkomers in Noord, Framer Framed,  zich steeds stellen. Ze trappen af in de nieuwe zaal aan het IJ met de tentoonstelling ‘Crisis of History’, aanstaande vrijdag 2 mei.

FF-00

De maagdelijk witte vierkante zaal in de Tolhuistuin, de voormalige kantine van Shell, is transparant en open. Van diverse musea en tentoonstellingsruimtes zijn delen hergebruikt. Een gigantisch raam uit het Gevangenismuseum bijvoorbeeld. Van Keulen leverde de wandpanelen, zomaar, want Noord is Noord. Op de muren groene schoolbordverf, je kan zelf iets achterlaten na je bezoek. Wat vond je ervan? Een hybride ruimte die open staat voor alles en iedereen.

FF-01

En dat is ook precies de bedoeling van Framer Framed; een dialoog aangaan met publiek, kunstenaars, curatoren, denkers en doeners. Daarom is de ruimte dan ook gratis toegankelijk en zelfs open tijdens concerten van Paradiso. Je loopt via het nieuwe restaurant (dat gaat binnenkort open) ook zo naar binnen; kijken wanneer je wil dus.
FF-02

Openingstentoonstelling Crisis of History en aansluitend Het Tijdsdocument van Eddie the Eagle

Framer Framed opent met Welcome to the End of History, het eerste deel van het drieluik Crisis of History, gecureerd door Robert Kluijver. In Crisis of History onderzoeken jonge kunstenaars uit het Midden-Oosten de modernistische droom en wat er nu van over is. Welcome to the End of History bevat onder andere de provocatieve Jihadi Gangster serie van Aman Mojadidi (Afghanistan), de video Children of the Left van Urok Shirhan (Irak) en de sloop van Mekka in de installatie Ground Zero van Ahmed Mater (Saoedi-Arabië).

Rond de expositie wordt een uitgebreid programma georganiseerd.

Deelnemende kunstenaars
Emeric Lhuisset, Ahmed Mater, Aman Mojadidi, Mehreen Murtaza, Eric Esmail Parnes, Abdulkarim Qassem, Ibrahim Quraishi, Louis Cyprien Rials, Urok Shirhan, Reza Abedini.

….

Het Tijdsdocument van Eddie the Eagle Museum
Aansluitend op de opening neemt Eddie the Eagle Museum het Paviljoen over met Het Tijdsdocument: een spectaculair feest vol kunst, acts, performance, muziek en andere memorabilia. Het kunstenaarscollectief nodigt jong & artistiek Amsterdam uit met de vraag: Wat is de tijdgeest en hoe gaan we hem vangen? Resultaat: een vuilnisbelt voor de archeologen van de toekomst.

Lees meer over het feest en de line-up: www.eddietheeaglemuseum.com

Reacties


ilovenoord