Maak jij het Amsterdam Maker Festival?

Maken is het nieuwe denken. Dat is het thema van Het Amsterdam Maker Festival dat plaats vindt in Amsterdam-Noord, op het voormalige Stork-terrein, midden in het hart van de Amsterdamse maakindustrie. Op 30, 31 mei en 1 juni. Het is dit jaar de tweede editie. En dat is niet voor niks. Noord heeft een rijk verleden als industriële werkplaats van Amsterdam.

De omvangrijke scheepsindustrie heeft de stad goeddeels verlaten, maar in de vrijgekomen ruimtes zijn broedplaatsen ontstaan voor creatieve makers. Veel opleidingen in dit stadsdeel spitsen zich toe op techniek. En nog altijd zijn hier de grote werkplaatsen, de ateliers, de vrijplaatsen en is er nog ruimte om met groot materieel groots uit te pakken. Daarom huist het Amsterdam Maker Festival in Noord.

Het Amsterdam Maker Festival is een grote open werkplaats waar de ambachtslieden van de 21ste eeuw aan elkaar en het publiek laten zien welke oplossingen zij hebben bedacht voor de wereld waarin we nu leven.

Het festival gaat over het plezier en het nut van het maken. Er zijn vier hoofdthema’s: Techniek, Food, Art & Fashion. Het heet niet voor niets het Maker-festival; er zijn workshops, demonstraties, proeverijen, installaties en spannende projecten om aan deel te nemen!

amf-02

amf-03

Het festival is voor iedereen, en speciaal voor scholieren, studenten en ondernemers uit de maakindustrie. Omdat er veel gewerkt wordt met powertools, ingewikkelde apparaten en computers, is het vooral leuk voor iedereen vanaf een jaar of twaalf. Maar ook voor jonge kinderen is er genoeg te doen!

Om het festival te maken kan je meedoen met de crowdfunding. Er zijn leuke tegenprestaties voor je bijdrage. Help mee het Makersfestival te maken en crowdfund mee!

Reacties


ilovenoord